Dålig lönsamhet för Äventyrslandet.

Turerna i detta ärende fortlöper. Ingen är dock förvånad. Nu har det framkommit att redovisningen till kommunen inte skötts enl. avtalet. Detta skulle skett veckovis, men inte gjorts. Arrendet verkar inte heller ha betalts enl. avtalet. 100 000 kr skulle betalas in per månad á conto men så har tydligen inte skett. Bert Karlsson har tydligen fått för sig att han har 10 månader på sig att betala men enl. avtalet skall slutredovisningen vara klar till årsskiftet och reglering av betalningen ha skett senast sista vardagen i Januari.
Blir intressant att se hur kommunen kommer att agera?
Kenth Selmosson yrar iaf runt med olika uttalanden i media som vanligt. När det började anas vartåt det skulle barka även detta år så intervjuades han i Radio Skaraborg och upprepade att han ångrar denna satsning. I slutet av intervjun så yttrar han sig över den hårda kritik som varit och att den varit för hård.
"- Det är inte konstigt att det finns kritik, det ska finnas, men när det går över i personangrepp och uttalanden som att man inte har råd med vård och skola och så, så är det inte sant.",  sa Selmosson till radion.
Sista delen av meningen är ju faktiskt anmärkningsvärd. 4 miljoner per år mindre till välfärden p.g.a. denna "satsning" tas ju naturligtvis ur samma kassa som allt övrigt. Inte blir det mindre anmärkningsvärt när man på sossarnas egen hemsida läser i nyhetsarkivet deras egen artikel "Därför ställer sig S bakom arrende". Där kan man läsa att: "det är viktigt att nå en långsiktig lösning, som får låg ekonomisk belastning på de övriga kommunala verksamheterna."
Nu påstår alltså Selmosson att detta inte är sant. Hur han  får ihop vad han säger själv är en fråga som är synnerligen berättigand?
För mig är det obegripligt att han fortfarande har förtroende i sitt parti, men det är ju självfallet deras problem.
Personangreppen vet jag inte vad han syftar på men naturligtvis blir stämningen inte den bästa när ingen tar ansvar för felaktigheterna utan bara kör på i samma hjulspår. Folk blir naturligtvis frustrerade.
I vanlig ordning så slänger han en massa uttalanden omkring sig utan att konkret kunna precisera det han säger.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0