Alliansens jakt på ungdomar i full gång!

Det är bredbandsleverantören Ephone som mot sin vilja tvingas lämna ut uppgifter om vem som använt ett visst IP nummer. De som skall ha uppgifterna är fem bokförlag.
Detta trots, att det krävdes lösenord för att kunna ta del av verken som misstänktes finnas på servern. Därmed är de inte tillgängliga för allmänheten och det rör sig inte då om ett upphovsrättsintrång, enligt Ephone.
Vad betyder det juridiska skyddet för den enskilda människan när starka ekonomiska intressen med förgreningar ända in i regeringen står som motpart? En fråga som denna dag borde riktas till Solna tingsrätt.
Ett ljus i mörkret denna dag var väl annars att Piratpartiet valde att ansluta sig till den gröna gruppen inom EU istället för den liberala. Hade de valt den liberala gruppen (som ju är för det som Piratpartiet är emot) kunde det väl närmast liknats vid ett kollektivt självmord. Tur att man inte ställs inför så obehagliga valsituationer själv. Det skall bli intressant att se var Piratpartisterna kommer att landa inom de olika frågeställningar som kommer upp på dagordningen framöver. Klarar deras Liberala företrädare att lämna över alla beslut till den gröna gruppen i alla andra frågor, även om de går på tvärs med deras egna liberala värderingar? Den som lever får se vad verkligheten kommer att visa.

   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0