nICAn (inte) lita på oss!

Ynka 100 000 kronor fick ICA MAXI i företagsbot för fusket med köttfärsen som redovisades i TV programmet Uppdrag Granskning. En ynka låg summa.
Har man medvetet fuskat på ett sådant sätt som visades borde den omedelbara åtgärden bli att de förbjuds att överhuvudtaget få hantera och sälja köttprodukter. Än mindre ha utrustning för att kunna datummärka. Så systematiskt som fusket var så står det väl helt klart för alla sunt tänkande individer att detta är något som butiksägarna direkt eller indirekt legat bakom. Men så tänker ju inte en tingsrätt tydligen. Och butiksägaren han fortsätter naturligtvis som om ingenting hänt. Hoppas åtminstone att han betalar sina nu dömda anställda en ansenlig summa för att de räddat skinnet på "fegharen". Och varför inte utdöma ett skadestånd till alla hans kunder för sveda och värk eftersom det är de som lurats?
Det är hur som helst inte lätt att vara anställd. Gör du inte som arbetsgivaren vill så är du helkörd på jobbet och gör du som han vill riskerar du att åka fast. Jag undrar om denna dom höjt tilltron till rättsväsendet i Sverige?

Det var bättre förr! (Tror jag?)


 


Kommentarer
Postat av: Ronny

Heller med dig Ove, 100 000 är ett hån mot allt vad rättsmedvetenhet står för. Däremot är det inte det minsta förvånande, våra tingsrätter har inte kommit ett steg längre i rättsmedvetenhet än våra häradsdomare och deras handgångna för 75 år sedan. Politiskt valda ledamöter i tingsrätten är ett stort skämt vilket tyvärr leder till att alltför många får betala dyrt medan andra slipper undan.

2009-06-10 @ 21:55:46
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0