LO????????

Nio EU krav enar LO och S kan man läsa hos Kommunalarbetaren. Ett av kraven är att det skall införas ett socialt protokoll och i texten till det stycket kan man läsa:
"Att den fria förhandlingsrätten, konflikträtten och rätten att behålla den svenska kollektivavtalsmodellen går före den fria rörligheten på den inre marknaden."
Om nu denna enighet är seriöst menad så varför sade inte S nej till Lissabonfördraget om inte dessa villkor i förväg var uppfyllda? Detta krav kom ju från LO, även om det var i elfte timman.
Varför riktade inte sossarna kravet när de hade en möjlighet att påverka? Och varför riktade inte facket ultimativa krav till sitt parti om man menade allvar med kraven? Att nu försöka visa någon slags enighet bidrar ju enbart till att trovärdigheten sjunker för både facket och sossepartiet.
Tomma tunnor skramlar mest, sägs det ju och det verkar som om facket och sossarna verkligen tagit fasta på detta. Varför ställa kraven medan man verkligen har en chans att åstadkomma ett positivt resultat för de man fått förtroendet att representera. Patetiskt är vad det är och det är inte konstigt att alltfler individer väljer att stå utanför med sådana representanter i toppen, tyvärr.

                                                



Tur att det finns alternativ.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0