Amerikaniseringen fortsätter!

Alliansen fortsätter att montera ner AB Sverige i ett rasande tempo. Medan fp vill satsa mer på försvaret så vill m med resten av bihanget spara, då kommer ÖB med en utredning om ett yrkesmässigt försvar och att helt slopa värnplikten.
Ytterligare ett steg mot "lilla" USA!
Det rimmar ju väldigt väl med alliansens övriga segregationspolitik med en allt högre utslagning inom arbetarklasserna. Ersättningarna i trygghetssystemen skall vara så låga att folk precis som i USA tvingas av ekonomiska skäl att ta värvning för att klara sin försörjning. Hur motiverade är sådana soldater när det väl börjar "brinna" i knutarna? För moderaterna har detta ingen som helst betydelse för har den "fattige" skrivit på så kan man skicka honom (eller henne) vart som helst sedan. Cynismen fortsätter alltså.


Även inom barnomsorgen vill man förstöra för allt och alla genom att nu införa en barnomsorgspeng som skall följa barnet. Ungefär som skolpengen alltså. Denna skolpeng som kommunpolitiker redan sliter sitt hår i förtvivlan över. De kommunala kassorna blir mjölkade i privatiseringsiverns tjänst. De som dessutom allra högst uttryckt sitt missnöje det senaste året är ju alliansstyrda kommuner. Ändå väljer denna enkelriktade allians att ytterligare strö salt i såren genom att föreslå detsamma även inom barnomsorgen.
Den enda jämförelse man kommer att tänka på när det gäller alliansen är den gamla historien med mamman som var och såg sin son gå vaktparaden och stolt uttryckte att: -alla gick i otakt utom min lille Kalle!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0