Borg till SVT: Sänkt skatt = sämre välfärd!

Ja man kan skratta åt Anders Borgs "Sahlinare" som jag skrev om i går här på bloggen. Men ser man ordagrant på vad han faktiskt sade så är det ganska intressant.

"-I grund och botten är det så att det är häftigt att betala skatt om man vill ha en välfärdsstat."

Det är nog första gången jag hört en Moderat slå fast sambandet mellan skatter och välfärd, iaf offentligt. Detta innebär ju då rimligen också att Anders Borg medvetet försämrat välfärden i Sverige när han genomfört skattesänkningarna! Han har ju som sagt nu uttalat sambandet.
Detta är ganska intressant när framtida skattesänkningar kommer på tal. Varför tala om skattesänkningar när det enligt Anders Borg är välfärdsförsämringar det handlar om?
Jag hoppas verkligen att oppositionen tar detta tillfälle i akt framöver i debatterna. Att välfärden försämrats under Anders Borgs tid som finansminister visar ju också SCB i sin statistik klart och tydligt.

 

Sedan 2007 så har den sämst ställda tiondelen av Sveriges befolkning fått det klart sämre (röda diagrammet), samtidigt som den mest välbeställda tiondelen av Sveriges befolkning fått det mycket bättre (blåa diagrammet).

Detta har ju självklart ett samband mellan Alliansens utförsäkringar, FAS3, försämrad a-kasseersättning, försämrad sjuklersättning och allt annat skit som de hittat på. Vad kommer detta att leda till i en framtid tror ni? Ja får Alliansen fortsätta sitt styre så kommer det ofelbart att leda till ytterligare försämringar av välfärden (jobbskatteavdrag). Det är tydligen viktigare för folk idag att få en femhundring extra i plånboken än att ha ett väl fungerande välfärdsland att leva i där man kan se framtiden an även för sina barn och barnbarn! Tänk efter före!!!!!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0