Sossarna kris är fundamental!

Cirkusen kring Juholt fortsätter i medierna. Det talas om förtroende hit och förtroende dit och att falangstrider är det minsta det partiet behöver just nu. Hela cirkusen är egentligen ointressant eftersom sossarnas problem går långt tillbaka i tiden.
Enl. min personliga åsikt så började alltihop med den sk EG anpassningen av Sverige och som skulle underlätta det medlemskap som komma skulle, trots att folket ännu inte fått säga sitt.
När man sedan släppte kapitalet fritt och lät månglarna härja som de ville så gick man rakt in i en återvändssgränd, man sålde smöret och tappade pengarna!
Man hade säkert en fin tanke om ett socialdemokratiskt Europa där medborgarna kunde leva i trygghet och samförstånd men man insåg inte att vi endast är en liten minoritet av detta Europa. I takt med att klyftorna sedan ökade under Göran Perssons ledning så ökade också socialdemokraternas problem i och med att förtroendet sakta men säkert sjönk i befolkningen. GP höll med stram hand ihop sitt parti genom att med samma strama hand hålla locket över det växande missnöjet och de motsättningar som nu visar sig öppet och kallas falangstrider.
Och nu är krisen total!
Politiskt säger man de rätta sakerna om man betänker Juholts installationstal och lyssnar på de kloka sossar som trots allt sitter i riksdagen. Men i och med att man släppte tyglarna på kapitalisterna så har man inte längre någon politisk förmåga att uppnå de mål man säger sig ha. Och så länge man inte inser detta och kan backa tillbaka verkligheten till att åter ta kontroll över kapitalet så kommer man aldrig mer att resa sig från den kris man nu upplever.
Det var inte enbart kapitalet man släppte när man gjorde EG anpassningen, man skrotade den fram tills dess så framgångsrika Svenska modellen.
Det är bara Vänsterpartiet som idag försvarar den verkliga svenska modellen! Och förhoppningsvis så kommer också EU att krackelera och EMU samarbetet att upphöra så att vi återigen kan ta kontroll över kapitalet och komma tillbaka till vår svenska långsiktigt hållbara modell. Som tur är så har ju kapitalisterna den förmågan att de sakta men säkert förgör sig själva och varandra. Tyvärr så är det alltid folken som ytterst får betala priset. Men är det detta som krävs för att återigen komma på rätt kurs så får det väl vara så.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0