Särintresset styr Moderaterna!

Intressant artikel i Aftonbladet ang. Moderaterna och partistödet. Särskilt som man i sitt idéprogram påstår sig verka för allmänintresset före särintresset. Detta skrev ju också den lokala Moderaten Annika Håkansson om efetr denna kongress. Med anledning av det skrev jag en debattartikel till henne.


Har du något svar Annika Håkansson (M)?

 

Efter Moderaternas partistämma så skrev du Annika Håkansson på din blogg att Moderaterna verkade för allmänintresset före särintresset. Vad jag undrar är hur du menar att Moderaterna verkligen står för denna uppfattning när man vet att ni fortsatt vill mörka vem eller vilka som ger partibidrag? Förespråkar ni verkligen allmänintresset framför särintresset i denna fråga?

Anledningen till att jag ställer frågan är de senaste vårdskandalerna som uppmärksammats.

Hur skall väljarna (allmänintresset) veta att inte särintresset (Carema, Attendo m.fl.) sponsrat Moderaterna med x antal miljoner för att M skall bedriva politik som gynnar deras vinstintressen?

Frågeställningen blir synnerligen intressant efter Aftonbladets artikel i ämnet där det framgår att den Moderata partistyrelseledamoten och tillika miljardären greven Gustaf Douglas tidigare ägde vårdbolaget Attendo. Jag citerar ur artikeln:

 

”Inför valet 2006 drev Gustaf Douglas den så kallade Rosenbadsfonden som samlade in privata donationer till Moderaterna. Uppdraget i partistyrelsen fick han som tack för hjälpen.

Rosenbadsfonden och andra insamlingar var en av förutsättningarna för att ge Moderaterna resurser att vinna valet. De senaste åren har närmare 90 miljoner kronor samlats in. Alltihop från hemliga bidragsgivare. Under samma period har vårdkoncernen Carema gått från en vinst på under 100 miljoner till över 600 miljoner. Skattepengar som bolaget har fört över till skatteparadis. Kristina Axén-Olin var tidigare finansborgarråd i Stockholm och vice ordförande i Moderaterna. Efteråt blev hon ”etisk rådgivare” åt just Carema. Hon togs bort från hemsidan när vårdskandalen inleddes. Henrik Borelius, VD för Attendo är bror till Maria Borelius, tidigare moderat minister.

Riskkapitalisterna i den privata vården och äldreomsorgen har redan tjänat miljarder på Moderaternas politik. De summor valrörelserna kostat är småpotatis i jämförelse. Därför är det olyckligt att Moderaterna hemlighåller varifrån partiet får sina pengar.”Så hur ligger det till egentligen Annika Håkansson (M)? Verkar ni i praktiken för särintresset framför allmänintresset? Eller hur förklarar du ovanstående fakta?Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0