Facket fortsätter ligga platt!

2,6% erbjuds industriarbetarna av medlarna i avtalsrörelsen. Arbetsgivarna har nu tackat ja och nu väntar man på fackets svar. I Tyskland fick industriarbetarna 3,7% och när nu Sverige är bäst i klassen i Europa enligt alliansen så bör det ju rimligtvis finnas högre utrymme här än i Tyskland? Allt under fyra% vore ju ett nederlag då. Vi jobbar ju dessutom fler timmar i Sverige än vad de gör i Tyskland.
Inflationen ligger dessutom på 3%, så ytterligare en reallönesänkning bör fackföreningsrörelsen betacka sig! Det finns alltid pengar att ösa ur bolagen när det gäller företagsledningar och aktieägare, men det finns aldrig någonting till de som skall arbeta ihop vinsterna.
Facket borde för länge sen ha utlyst en generalstrejk i landet. Ja, det är till skada både för landet och för oss löntagare, men när kapitalägarna fortsätter att sko sig på vår bekostnad och viftar bort alla försök till samförstånd så måste man ju någon gång stämma i bäcken. Men inte dagens fackföreningsrörelse. Den verkar mest bestå av ett antal högersossar som enbart månar om sina egna förmåner istället för medlemmarnas bästa. Nu kan man t.o.m. tänka sig att börja diskutera med arbetsgivarna ang. turordningsreglerna. Som om det inte räcker med alla visstidsanställningar och bemanningsföretag som redan finns. Då har jag ändå inte nämnt allt missbruk med utländska bemanningsföretag som redan finns på marknaden. Något som facket lovade sina medlemmar aldrig skulle inträffa när man talade sig varma för det satans EG medlemsskapet. Men ledningarna sitter kvar i facken med sina fina förmåner! Allas lika värde?

Ballongerna som håller på att spricka? Ju förr desto bättre!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0