Varför är V så tyst om ACTA avtalet?

ACTA, ytterligare begränsningar för internet. Initierat av USA naturligtvis för att skydda deras upphovs industri och patenträttigheter. Istället skulle det behövas tas krafttag mot det missbruk av patenträttigheter som globala storföretag ser till att skaffa sig för att kunna nå en monopolställning. Att USA leder denna liga stort är inte förvånande. Goggla bara på Montsanto så får du snart fram massor av information om deras illdåd med hjälp av patenträtten som skett runt om i världen.
Att USA lakejerna Reinfeldt och Bildt förespråkar detta gör ju ingen förvånad. Men att Sverige i all tysthet skrivit under har inte givit några spaltmetrar precis. Nu skall tydligen riksdagen rösta om avtalet också och vi får väl hoppas att det blir ordentlig debatt då. Sossarna lär väl som vanligt rösta med Alliansen då de sitter i kapitalets knä de också.
Men som jag skrev tidigare, vänd denna debatt mot det missbruk av patenträtten som redan gått alldeles för långt övar alla anständighetens gränser. Om inte annat så se till att USA:s industri betalar för sig i alla de patentstölder och intrång de begått mot vår svenske uppfinnare Håkan Lans. Innan de gjort det så skall inte Sverige lyfta ett finger för att hjälpa storebror i väster!
Men då får vi väl inte tillverka JAS motorer längre och då är en enda individs rättigheter tydligen inget värda? Statsprostitution!


Kommentarer
Postat av: Erik Edwardson

Det finns ett uttalande på Vänsterpartiets hemsida som avslutas så här: "Vänsterpartiet har agerat mot Acta både i riksdagen och i EU-parlamentet. Det kommer vi fortsätta att göra. För att Acta ska kunna träda i kraft måste det godkännas i riksdagen och i EU-parlamentet. Vi ska göra allt vi kan för att så inte blir fallet. Vi uppmanar alla som vill ha ett fritt internet och underlätta utvecklingsländernas tillgång till läkemedel att kämpa mot Acta. Tillsammans kan vi stoppa Acta!"



Läs vidare: http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=3745:nej-till-acta&catid=22:nyhet&Itemid=799

2012-02-05 @ 13:16:00
URL: http://erikedwardson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0