Götenes majoritet sparar gärna på skolbarnen, men inte på sina egna förmåner.

I kväll var det fullmäktigemöte i Götene. Vi hade två motioner uppe. En om en kommunal flaggdag i demokratins namn med tanke på den arabiska våren. Majoriteten avslog detta med hänvisning till att det finns nationella regler för flaggdagar???????? Ja det finns även regler som gör att man kan införa kommunala flaggdagar men detta brydde man sig inte om.
Folkpartiet hade en insändare i lokaltidningen under förra året där man hade uppe detta med den arabiska våren och konstaterade att förutsättningarna var olika över världen och att det vi tar som självklart inte är lika självklart på andra håll.
Tydligen var detta enbart "vackra ord" för någon flaggdag i demokratins namn ville man inte ha. Så mycket var inte demokratin värd trots att man tydligen anser att vi tar den för självklar. Vackra ord utan mening som vanligt!

Den andra motionen handlade om att vi ville ta upp de kommunala pensioner som idag utbetalas till omförhandling för att om möjligt få de det berör att frivilligt avstå dessa under den orimliga tidsapekt de nu har.
Man kan konstatera att arbetslinjen bara skall gälla vanligt folk och inte politikerna själva, som tydligen ser sig som någon nutida adel.
Så det blev naturligtvis avslag även på denna. Lite märkligt att S som säger sig vilja minska klyftorna i samhället förespråkar sånt här. Men det säger en del om de personer som sitter där!
Jag tog även upp frågan om det inte var någon i kommunstyrelsen som ansåg sig jävig i frågan? Detta ledde till en våldsam reaktion från kommunalrådet Kent Selmosson (S naturligtvis) som inte kunde förstå hur någon skulle kunna anses jävig där. Han ville att jag skulle tala om vem det skulle vara.
Jag förklarade för honom att jag inte hade någon aning om vem eller vilka det kunde vara men om det är någon som får pensionspoäng som sitter med och fattar beslut i en fråga som kan påverka den egna ekonomin så kan det vara fråga om en jävssituation.
Men inte brydde sig någon om det. Alla deltog även i fullmäktigebeslutet att avslå motionen, jävig eller icke jävig!
Nu hade jag inte någon tid till förberedelse idag på grund av sent inkallande så det kanske finns anledning att läsa på lite och återkomma i ärendet genom en interpellation?
Att spara 80 000 på skolbarnens läromedel är inget bekymmer för Götenes majoritet, men att själva avstå otillbörliga ekonomiska fördelar på 500 000 kr/år låter sig inte göras.


Kommentarer
Postat av: Johan

I motionen som så smidigt finns att läsa på hemsidan nämns inte den Arabiska våren, utan Ådalen 31 som målet för flaggdagen. Får man kalla dig för "nymodderat" ?

2012-03-10 @ 18:38:53
Postat av: Ove Nordström

Du får nog skaffa dig glasögon isf Johan. Motionen inleds med: "I arabvärlden pågår nu folkliga uppror mot de gamla totalitära styrelseskicken i snart sagt varenda land. Sverige stödjer ju också detta i och med FN mandatet till stöd för det Libyska folket. Även i andra länder i regionen är befolkningarna hårt ansatta i sina protester för att uppnå demokratiska fri och rättigheter. Jemen, Bahrain och Syrien för att nämna några. Dödsoffren är många i kampen för demokratin och vi hör dagligdags i medierna om nya dödsskjutningar."

Avslutningsvis så säger att-satsen att: "Kommunen utlyser 14 maj till en kommunal flaggdag i demokratins namn, med start i år 2011."

Däremellan omnämndes Ådalen-31 för att visa på att demokratin har inte alltid varit självklar härhemma heller. Tanken var dock att det i en förlängning skulle kunna utvecklas till en lokal demokratidag med aktiviteter. Demokrati är dock inte i den nuvarande majoritetens intresse, därav försökte man också utestänga oppositionen från all politisk insyn. De hade nog mått bra av en demokratidag!

2012-03-10 @ 20:37:29
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0