S+MP=FRnjA

Ett gemensamt utspel av s och mp i FRA debatten skapar osökt frågeställningar. Menar de (liksom Vänsterpartiet) att FRA-lagen helt skall avskaffas och att avlyssning av Sveriges medborgare inte är nödvändig och ej SKALL ske?
Tyvärr är det troligen inte så utan man vill på ett iaf något mer demokratiskt riktigt sätt få någon form av FRA lag som accepteras (iaf sättet de införs på) av remissinstanser och media.
Vänsterpartiet är helt emot denna typ av avlyssning av medborgarna och det med all rätt.
Svenska medborgare utgör inget hot mot Sverige.
Att som ÖB påstår avlyssning är nödvändig för att garantera säkerheten för våra trupper i Afganistan är nog något av det mest korkade jag hört på länge, men om det trots allt finns ett uns av sanning i detta så är väl den bästa säkerheten för dem att vara hemma i Sverige. Som det nu är har vi ju själva skapat en hotbild och av denna anledning anser man att alla Svenska medborgare måste avlyssnas.
ÖB´s trovärdihet har väl också naggats en del i kanten efter tortyrskandalen i Afrika så man förstår kanske lite varför han så slätstruket försöker spela alliansen i händerna nu.
Man kan ju också fråga sig varför våra nordiska grannländer reagerar och kritiserar Sverige för denna lag om den nu är så nödvändig som våra politiker säger. Förstår regeringarna i Norge, Danmark och Finland lika lite som oss? Det görs ju hela tiden gällande från alliansen att vi (folket) inte förstår utan missuppfattar allt "bra" med lagen och dess nödvändighet.
Jag är lite frågande till varför inte våra grannländers kritik och hemtagande av mailservrar etc inte framskymtar mer i debatten. Här tycker jag att partiet skulle verka lite av pådrivare för att vi skall få ta del av grannarnas synpunkter på ett bättre sätt.
S+MP bör också pressas på ett klargörande, i god tid före valet vad det är de vill och tänkt sig göra i denna fråga nu när denna sk överenskommelse är gjord.
Att den bakomliggande orsaken är att Reinfeldt sålt ut Sverige till USA genom en överenskommelse han sedan inte kunnat backa från är väl något som tydligt syns i hur toppstyrd hela frågan är inom alliansen. Kritik är man därigenom ej mottaglig för, man kan lyssna till mindre grupper internt men det är absolut inget som ändrar partiledningarnas ställningstagande.
Länkar här till två uttalande från partiet i frågan, ett från Lars Ohly och ett från Alice Åstöm tillsammans med Rick Falkvinge.

Fascistmetoder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0