Reinfeldt gillar inte småbarnsföräldrar.

Kommunalarbetaren har en artikel om Reinfeldt och hans tal från Almedalen. Han visar på samma föraktfulla människosyn som vår lokale Moderat gjorde med sitt pensionärsföretag.

Hämtat ur kommunalarbetarens artikel:

Och den moderata partiledaren verkade tycka att pensionärer är de ultimata arbetarna; han räknade upp att de kan jobba över, att de inte behöver vara hemma med sjukt barn, att de kan jobba mer när säsongen kräver det, att de kan koncentrera sig på jobbet eftersom de inte har småbarn och att de inte är karriärsugna.

Det är skrämmande likt de formuleringar som kritiserades på Lidköpingsnytt av en insändare riktad till SeniorJobb.nu.
SeniorJobb ändrade raskt sina formuleringar men detta verkar inte ha gått fram till vår "käre" Statsminister.

Man kan ju ställa frågan vad Reinfeldt tycker att småbarns föräldrar skall göra när barnen är sjuka? Alla har ju inte statsministerlön i samhället. Eller tycker han att arbetare skall avstå barnavlande? Detta kan jag faktiskt tro honom om, problemet är väl bara vem som då skall arbeta ihop till framtida pensioner. Återigen inget som han själv behöver bry sig om, hans pension är ju redan klar.
Nej detta är ett uttalande som visar vilket människoförakt denne man besitter gentemot de människor som föder honom.
Man skall inte bita den hand som föder en sägs det ju, ej heller såga av den gren man sitter på. Kan inte någon skicka en skiva med Hola Bandoolas Keops Pyramid till denne stackars man. Inte för att jag tror att det hjälper, men ändå.
Det känns långt till 2010 när man ser sådant här.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0