Icander och Monica

Kan inte låta bli att fasioneras Janne Josefsson och hans program om Ica Maxi och deras kötthantering. Har nog sett det 3-4 ggr denna vecka och det slutar alltid med samma tanke.
Hur kan de få fortsätta med kötthantering i dessa butiker?
Att systematiskt bryta mot gällande lagar när det gäller så känsliga livsmedel borde (enl. min mening) leda till ett omedelbart förbud för dem att hantera allt annat än färdigförpackade köttvaror.
Dessutom bör det vara ganska enkelt idag att se vilka inköp som gjorts, vad som sålts (och när) respektive vad som kasserats och hur detta levererats från butiken. Men man kanske inte vill?
Nej det räcker med några löften om bot o bättring, en ursäkt o.s.v. och då kommer folket tillbaka, snälla och godtrogna som vi är. Och handlarn (knodden) fortsätter att skörda privata miljoner och allt är frid och fröjd.
Jag minns ett charkföretag som hade fuskat lite med sin kokta skinka genom att behandla den så att en högre mängd vatten stannade kvar i den. Detta var på 80-talet och samma vecka det uppdagades så var konkursen ett faktum. Men då var ju självklart inte detta företag att jämföra med dagens Ica koloss. De var väl möjligtvis leverantörer dit och sånt fusk kan man ju inte acceptera. Men när man fuskar inom sina egna väggar, då är det en helt annan sak.
Man kan ju dessutom fråga sig om livsmedelskontrollen gått framåt sedan 80-talet när man ställer dessa två saker mot varandra? Vad säger ansvariga myndigheter?

Det var bättre förr?


Kommentarer
Postat av: Simone

Effekten var väl att det under några veckor var möljligt att alstra kött billigt i frysen eftersom de sålde ut det till lågpris istället för att paketera om det. Men nu verkar det ha återgått till det vanliga igen eller har an blivit bättre på att avgöra exakt hur mycket som går åt var dag. Nääää - man fortsätter som innan när inte längre strålkastaren är riktad på det hållet.



Ja det var bättre förr - innan "marknaden" definierade reglerna i samhället, och då även marknaden förväntades följa reglerna i samhället.

2008-07-06 @ 21:24:33
URL: http://patalompolitik.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0