Alliansens oförmåga Löfvens enda framgång.

Stefan Löfvens (S) almedalstal var ett av de mer lustiga hittills men ändå utan att gå över någon gräns. Ett bra tal och han ger ett förtroendefullt intryck trots att han inte presenterat ett enda konkret förslag. Men han ger ett tillräckligt bra intryck för att många av tvivlarna inom S skall våga sig tllbaka. Det handlar alltså inte om politik när sossarnas opinionssiffror stigit. Alliansens oförmåga och Löfvens tillräckliga trovärdighetsutstrålning är min förklaring.
Politiskt är det i mångt och mycket fortfarande samma katastrof inom S som det varit tidigare. Löfven har samma naiva tro på EU som GP hade och inbillar sig att EU på sikt skall kunna bli ett Europeiskt svenskt folkhem. En utopi som aldrig kommer att kunna genomföras. Det vore bra om S kunde inse detta en gång för alla och förändra sin inställning i grunden. Europeiskt samarbete är nödvändigt men en påtvingad Europeisk stat kommer aldrig att vinna folkens acceptans. Man kan inte skapa demokrati med odemokratiska medel.
Löfven tog också upp alliansens misslyckande med växande klyftor och ökad fattigdom. Problemet för honom är bara att det var S som startade denna utveckling när de "anpassade" Sverige för EU-medlemsskapet. S har styrt över 20 av de senaste 30 åren då dessa klyftor ständigt ökat!
Det kommer att bli intressant att se hur Löfven kommer att tackla dessa utmaningar den dag han sätts under lite press och skall försöka förklara detta?
 
Fågel eller fisk, Löfven?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0