Min personliga efterlysning, miljörealism.

Miljöpolitiken är ju verkligen i ropet nu. Allteftersom larmrapporterna ramlat in över oss har tidningsrubrikerna blivit allt större. Naturligtvis måste det bli förändringar och kraftfulla sådana om det inte skall gå käpprakt åt skogen. Men jag tycker att det saknas realistiska perspektiv på åtgärderna ibland och det ena är det ständiga höjandet av bensin o dieselskatterna. Man måste ändå betänka att Sverige endast står för 0,2% av världens totala utsläpp av koldioxid och privatbilismen står då för en del av de 0,2% en. Jag kallar det för "langarpolitik", dessa ständiga höjningar. Först gör man folk beroende av bilen sedan höjer man priserna. Måste Svenska folket vara världssamvetet och bli martyrer? Och var finns de fördelningspolitiska förslagen? Tänk om man skulle föreslå en höjning av inkomstskatten som slog på samma sätt, det tror jag inget parti skulle vilja göra som har en rättvisetanke i sitt program. Förbjud istället all nybilsförsäljning med fossilbränslemotorer från ex. 2015 så blir det nog fart på det industriella miljöutvecklande arbetet.
Varför gör man inte ordentliga statliga forsknings-satsningar på bränslecellstekniken i stället? Vatten finns det ju gott om på vår jord så det lär ju räcka för att driva världens bilpark, vilket inte nuvarande miljöalternativ någon gång kommer att klara.
Jag tycker att partierna istället för att tävla om vem som har mest miljöpolitik borde se på innehållet ngt mer så att vi får en bra miljöpolitik som fungerar i praktiken för både folk och miljö. Är det realistiskt att en 100 årig infrastruktur i stort sett skall skrotas på ngt decennium?
Och argumenten att vi skall ligga i framkant för att kunna exportera miljöteknik är i och för sig väldigt bra men inte när det gäller bränslepriserna. Det klarar man säkert att höja i vilket land som helst utan att vi behöver exportera de ideerna. Dessutom lär vi nog inte få så mycket betalt för det heller.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0