Bra att de gravida segrade!

Försäkringskassan fick på pälsen i ärendena med de gravida kvinnor som inte fick sina besvär klassade som sjukdom. Kassan nekade dem ersättning med motiveringen att besvären varit en normal följd av graviditeten och att graviditet inte är någon sjukdom. Inte utan att man undrar hur personalsammansättningen ser ut på F-kassan? Det borde väl finnas någon med egen erfarenhet av en besvärlig graviditet.
Tingsrätten fann dock att kassan inte lyckats visa att avslagsbeslutet om sjukpenning inte har haft samband med kvinnornas graviditet och att även en icke-gravid person med motsvarande besvär skulle nekats sjukpenning.
Så nu får kassan snällt punga ut med 50 000 i skadestånd till var och en. Synd att inte de ansvariga får punga ut med pengarna själva, då kanske de tänkt efter före nästa gång.
En annan sak man kan förvånas över är när alliansen allt som oftast hävdar att bl.a. läraryrkets status måste höjas. Det kanske vore på sin plats att höja statusen på läkarnas yrkeskunskaper om sina patienter i första hand så att deras utlåtande även gäller inom Försäkringskassans väggar. I det fallet väger läkarstatusen lätt. Varför?

Alliansens "underbara" arbetslinje.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0