Omtanke om de sjuka?

Nu har alliansen sålt ut två tredjedelar av folkets apotek till riskkapitalister. Är det någon som tror att vi får billigare medicin? Inte verkar vi få fler apotek heller när de bara köper de som redan finns. Möjligen kommer det att bli en överetablering i storstäderna på sikt och som vanligt en utarmning av landsbygden.
Det är alltså riskkapitalbolag som skall säkra och trygga svenska folkets medicinbehov i framtiden. Altor, Investor, Priveg Investment, Oriola KD tillsammans med KF och Gabriel Urwitzs Segulah. Den sistnämnde som var i stort rättsligt blåsväder efter 90-tals krisen men som klarade sig från fängelse antagligen enbart för att det var i Sverige han verkade och antagligen umgicks i de rätta kretsarna. Hans kollega och gode vän som var chef för den Franska storbanken Credit-Lyonaisse fick ett långvarigt fängelsestraff i Frankrike. Nu skall alltså denne Urwitz stå för en stor del av de svenska apoteken. Tror någon att han gör detta av omtanke? Nej naturligtvis ser han en luckrativ marknad att tjäna stora pengar på. Ju mer medicin han kan lura på folk ju mer pengar tjänar han.

Så här skrev för övrigt Bankrättsföreningen om Urwitz 2002 med anledning av dennes agerande under 90-tals krisen,

"Både i sin roll som ordförande och som VD för Gota Bank har Gabriel Urwitz verkat för upphaussningen av Gota Banks aktier under krisen, och vidareförsäljningen av banken när han i själva verket var skyldig att begära banken i konkurs. Dessutom har han medverkat till den olagliga försäljningen av företagscertifikat för Gota utan att bli straffad."

Ja fy f.. för denna allians som försöker leka regering och "statsmän"! Hur långt skall det gå innan folk fattar att de enbart skor sig själva på folkets bekostnad?


Tillbaka till framtiden! Rösta rött 2010.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0