Medeltidens värld, Alliansens sätt att ta ansvar för skattebetalarnas pengar?

Alla större kommunala satsningar brukar bidra till att höja debatt-temperaturen. Så även Götenes satsning på Medeltidens värld. Det blir alltid en för eller emot sida när en satsning skall göras och om satsningen sedan slår fel så blir det vad var det vi sa mentaliteten som visar sig. Oavsett vad man tycker i sak så är det ändå majoritetsbeslut som fattas och därefter bör väl alla försöka att dra åt samma håll tycker jag. Ingen tjänar ju på att svartmåla en färdig anläggning.
Nu verkar det som om denna Medeltidens värld i Götene blivit en ekonomisk kvarnsten om halsen på politikerna. Man har tydligen fyra alternativ att välja på. Från nedläggning, till vidare satsningar av olika slag. Oavsett vad man väljer kommer det att kosta kommunen mellan 40 - 65 miljoner kronor. Tänk vad man kunde fått för de pengarna? En bandyhall, en fotbollshall eller en bättre simhall? Ja alldeles oavsett vad så har man nu Medeltidens värld och det är knappast någon idé att gråta över "spilld mjölk". Man kan ju tro med min rubriksättning av denna artikel att jag skulle sälla mig till klagomuren och ta chansen att håna Alliansföreträdarna i Götene, men så är inte fallet. Rubriken sattes enbart för att ge alla  Alliansanhängare som brukar lämna korkade anonyma kommentarer i allehanda medier, en liten känga. Men det kanske är för mycket begärt att de skulle komma till självinsikt.
En tråkig sak som nu visat sig i kölvattnet av denna Medeltidens värld satsning är att det tydligen riktats hot mot Götenes kommunalråd Bo Bergsten (KD). Antagligen är det en person som inte har en aning om vem Bo Bergsten är mer än att han är just kommunalråd. Bergsten är en alldeles utomordentligt trevlig person och jag är säker på att han gör ingenting om han inte tror det kan komma Götene eller invånarna till gagn. Därmed inte sagt att han alltid "tror" rätt, men man måste lära sig göra skillnad på sak och person! Och vem vet hur det sett ut om inte krisen hade kommit? Då kanske Medeltidens värld varit även en ekonomisk succé.
Låt oss hoppas att det bara är en virrpanna som i sin frustration gått över gränsen och att det inte ligger något allvar bakom detta idiotiska tilltag. Missnöje visar man på valdagen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0