Över 100 000 fall av svininfluensa i England.

Det verkar som om svininfluensan börjar visa sig från sin värsta sida även här i Europa nu, Över 100 000 fall i England alltså och i Exeter planerar man för att röja i katakomber om man inte klarar att hantera alla lik, rapporterar SVT. Men är det ändå inte ovanligt lågt tonläge i Sverige angående denna influensa då? Och i så fall, varför? Självklart skall inte människor oroas i onödan men om man har så otroligt långt gångna planer i England att man räknar med så många dödsfall så att man  inte vet om man klarar att hantera situationen på vanligt sätt så måste det väl ändå finnas en del substans bakom. Än mer förvånande är det väl att inte WHO och FN i så fall gått in och satt restriktioner på resandet. Varför försöker man inte mota Olle i grind? Är det ekonomin som återigen kommer i första hand? Människan lär ju knappast bli utrotad av pandemin men kanske allvarligt decimerad. Är det långsökt att tro att man i en sådan förlängning ser en inte oansenlig förbättring av miljöproblemen? Inget ont som inte har något gott med sig?  Varje individ står ju dock för en viss mängd växthusgas och jag är ganska säker på att en viss grupp av människor redan sett till att få sitt vaccin. Ja nu målar jag verkligen fan på väggen och jag hoppas verkligen att jag är helt fel ute även om jag känner en gnagande oro som börjar leta sig upp mot ytan. Över 100 000 fall i England och iordningställande av katakomber för att kunna härbärgera alla lik. Ingen rök utan eld!
Kommentarer
Postat av: Felix

Å andra sidan har till dags dato 30 personer dött i A/H1N1 i Storbritannien, berättade SVT också. Jämför det med att upp till 3000 dör i vanlig influensa i Sverige varje år.

2009-07-25 @ 23:12:09
Postat av: fetsmart

Det där med katakomberna i Exeter är ju en av de mes tragikomiska tidningsankor man sett på länge.Det finns gott om fryshus runt om i hela Europa för att lagra (varför?) liken...

2009-07-26 @ 10:29:18
URL: http://www.fetsmart.se/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0