SLU lobbar för mer giftbesprutning.

Sveriges Lantbruks Universitet anser att ekologisk odling är mer skadlig för miljön än vad man kallar "traditionellt" jordbruk. Jag undrar när giftbesprutning tog över titeln som "traditionell" från vårt ursprungliga jordbruk?
Man har lyckats nå ut med sin lobbying ända till SVT som har gjort ett reportage.
Det finns inget som visar att ekologisk odling skulle vara bättre för miljön och hälsan påstår en forskare i reportaget. Då skulle jag vilja vända på frågan och be honom visa en undersökning som gör gällande att miljögifter skulle vara bättre för miljön och hälsan.
Vem minns inte Lars Forss, den danske VD´n för BT Kemi och hormoslyret. Han drack ett glas hormoslyr i direktsänd TV för att visa dess ofarlighet. Jag behöver väl knappast tala om hur detta påverkade hans hälsa. Men för de som ändå inte hört talas om detta så kan jag meddela att han gick bort i cancer.
Jag undrar om SLU förespråkar en uppodling av BT Kemis gamla fabriksområde i Teckomatorp? Ett område så förgiftat att det enligt deras sätt att resonera då borde vara optimalt att odla på för miljön och hälsan. Och något underligt är det väl då att detta inte har skett ännu. Det är ju trots allt 30 år sedan fabriken sprängdes.

 En grönskande park?
Kommentarer
Postat av: Oliver

Man talar inte om "traditionellt" jordbruk, utan om "konventionellt" eller "modernt" jordbruk.

Ska man se till traditionen så har man naturligtvis alltid försökt öka skördarna genom tiderna, med de metoder som stått till buds, vilket knappast kan sägas om ekologisk odling.Om man nu har visat att ekologisk odling är sämre för miljön än modernt jordbruk, blir det tämligen meningslöst att försöka vända på frågan på det sätt du gör. Att ekologiskt är sämre än konventionellt är samma sak som att konventionellt är bättre än ekologiskt.Lars Forss gick bort först 2007, vid en ålder av knappt 83 år. Om han dog i cancer eller ej ska jag låta vara osagt, men det är uppenbart att du gått på myten att han dog kort efter TV-inslaget 1975. (Kanske spridd av eko-maffian?)

Här kan man läsa en intervju från 2006:

http://www.eventnews.se/Arbetsprov/LT%20BT-kemi%202006%20sv.pdf2009-12-30 @ 12:14:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0