Konsten att blunda för fakta.

Alliansens privatiseringsiver fortgår i samma raska takt. Det gäller väl att rasera så mycket som möjligt före valet 2010, ett val som äntligen närmar sig med stormsteg.
Nu föreslår man förändringar i LOU, lagen om offentlig upphandling och i LUF, som rör upphandling inom områdena vatten, energi, transporter och posttjänster, uppger Kommunalarbetaren.
Böter skall kunna utdömas på mellan 10 000 och 5 miljoner kronor om inte tjänster upphandlats på ett korrekt sätt, ja kontrakt skall även kunna rivas upp.
Det är lite märkligt att alliansen lägger sådan energi på detta när man sedan ser hur alliansstyrda kommuner i praktiken låter ickekommunala bolag göra upphandlingar åt kommunen för att kunna kringgå EU,s upphandlingsregler. Dubbelmoral?
Än märkligare blir privatiseringsivern när man ser resultatet av socialstyrelsens nöjdhetsindex. Där hamnade Sundbyberg på sista plats trots (tack vare enl. mig) att 80% av deras äldreomsorg lagts ut på entreprenad. Är företagen viktigare än människorna? Ja i alliansens värld är det nog så, människorna är enbart redskap och när ett redskap är förbrukat skall det slängas på sophögen, om man inte tillhör de högre stånden iallafall.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0