Falsterbo!

Förra måndagen gick alltså färden mot Skåne och Falsterbo. I Skåne var de redan ute med tröskorna på enstaka ställen och den första såg vi strax efter Landskrona. Vädret var också enastående under veckan och inte förrän på fredagskvällen kom det en regnskur.

Vy från Höllviken mot Köpenhamn och Öresundsbron, som faktiskt går att urskilja trots soldiset. Vid klart väder är det fantastiskt vackert.


Nåväl, det verkliga skälet till Skånesemestern är trots allt Falsterbo Horse Show, som detta år hade många anknytningar till Skaraborg. En LRK-ryttare mötte vi i Göteborg på väg hem efter att tyvärr ha missat finalen under tävlingarnas första dagar.

Ankomst till arenan på måndagskvällen.


Andra ryttare och Lidköpingsägda hästar fick vi se under resten av veckan. En av de som verkligen lyckades bra var Sofia Ivehag från Håkantorp som med endast 4 fel placerade sig på åttonde plats i finalen i "The tour of Amateurs", endast sekunder från tredjeplatsplaceringen som också hade 4 fel. En mycket fin ritt presterade Sofia, en av de finaste i hela startfältet.

Sofia rider in på tävlingsarenan för att göra sin finalritt med hästen C`La Vie.Andra ryttare som visade framfötterna var LRK´s Anna Svefors med hästen Rhojan som också tog en åttonde plats i dressyrfinalen för 6-åringar. Även Annette Christensson tävlade dressyr under både fredag och lördag men nådde inte finalerna denna gång.

Annette in action under fredagens tävlingar på den vackra dressyrarenan.Nu är det ju inte bara tävlingarna som lockar besökare till detta evanemang. Kommersen är enorm och även här med Skaraborgska inslag som Skara Hästsport som är stora i hästsverige, det ser man verkligen i deras monter där det är fullt mest hela tiden. Även Svenska Foder hade en monter där det var många kända ansikten.

Ett begrepp i hästsverige.


Kom och köp,


igen o igen o igen.


Mat och dryck behövs också till de 60-70 000 besökarna under veckan. De hade det hektiskt i mattälten kan jag lova.


Även underhållning ingår i konceptet. Här är det självaste "Elvis" i form av Ken "Vegas" Whalberg.


Och här Kronprinsens Husarers Musikkår, inte riktigt samma "drag".


Bonde söker "fru" imponerade stort. En framtida popikon?


På mitt arbete beskylls Sven Melander ibland för att vara lik undertecknad (eller om det är tvärtom?), i Falsterbo höll han i allsången. Man kan verkligen säga att man hamnade i skuggan av denna kändis iaf.


Tidigare flerfaldiga Huntingsegraren Ellen Brunes hoppar in,


och ut kommer sambon Enar Tollig. Nyblivna föräldrar som också flyttat till bygden, närmare bestämt söder om Hjo.


Mycket duktiga "halv" Danskan Linnea Eriksson (pappan är svensk) placerar sig alltid långt fram i prislistorna i Falsterbo.


SM i hovslageri. Hett i det redan varma vädret.


Kändisfotboll på lördagskvällen. Bengt Andersson, Patrik "Bjärred" Andersson, Niklas Sundström och Niclas Skoog m. fl. Niclas Skoog briljerade med 4 mål.


Sebastian Persic bördig från Lidköping ledde de stora prisutdelningarna som ryttare från Kungliga livgardet.


Men man kan ju inte skriva om Falsterbo utan att ta med den fantastika stranden och badet. 24 grader i havet så det var bara att lägga sig i och njuta.Kommentarer
Postat av: Ronny

Hej OveDet har varit en fullspikad vecka vad jag förstår. Kul det där med Sven Melander, kul även med nuvarande Stockholmaren Sebbe Persic som prisutdelare. Ha en bra fortsatt semester.Ronny

2009-07-21 @ 08:51:57
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0