Stefan Löfven, en katastrof för IF-Metalls medlemmar.

Stefan Löfven vill att svenska löntagare skall ligga på samma nivå som övriga europeiska länder. Frågan är vilka? Är det Estland, Polen, Ungern etc. eller är det Tyskland, Belgien eller Frankrike han menar? Det är häpnadsväckande att läsa hans kommentarer som t.ex,
"-Blir det löneökningar på 5 procent i Sverige och bara 2 procent i omvärlden, kan det innebära att produktionen flyttas."
 Har vi inte alltid fått höra att vi skall konkurrera med kunskap och genom att ligga i spets vad det gäller tekniskt kunnande? Något som Stefan Löfven nu kullkastar till 100% tydligen. Han vill tydligen gå tillbaka till skärsliparnas tidevarv. Hellre arbete än lön! Något som han också visat genom att svika de fackliga idealen och gå med på de s.k. krisavtalen för medlemmarna. Samtidigt fortsätter höjdarna med sitt löne och bonusfrosseri! Jag undrar om han överhuvudtaget vet vad fördelningspolitiska effekter är? Att på ett så rättvist sätt som möjligt fördela den kaka vi alla gemensamt producerar och skall leva av. Löfven är nog det tydligaste exemplet på hur viktigt det är att den fackliga rörelsen snarast möjligt reformeras så att makten i möjligaste mån utgår från medlemmarna, inte ledningen.
Själv skulle jag vilja påstå att en ny lönemodell skulle utgå från företagsledningarnas egna lönehöjningar, då är det de som sätter ribban och därmed torde det vara slut på tjafset om att det är för dyrt att anställa i sverige. Men det är klart, med en sådan konstruktion kanske Löfven själv skulle känna sig "marginaliserad".
Läs gärna Dagens Arbetes artikel om en ny lönemodell.


Ett nytt mantra för Löfven o co kanske, vi har framtiden bakom oss!

Kommentarer
Postat av: Ronny

Hej Ove

Angående Stefan Lövfen är vi rörande överens. En liknande arbetarförrädare har väl knappast funnits sen fackföreningsrörelsen startade. Här kan vi tala om maktfullkomlighet, tyvärr får han alltfler i släptåg vilket kommer att ta död på den fackliga solidariteten inom en inte alltför avlägsen framtid. En domedagsprofetia som jag är rädd blir verklighet.

2009-07-08 @ 21:56:26
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0