Dags att föra in körkortsutbildningen i gymnasieskolan!

Nästan 60% av ungdomarna mellan 18 och 24 år saknar körkort. Detta bidrar också till att de står utanför arbetsmarknaden kan man idag läsa hos SVT. Jag är inte det minsta förvånad.
Har själv lyft denna fråga för många år sedan men då mest p.g.a. segregeringen p.g.a. de ökande ekonomiska klyftorna i samhället. Det har dock varit väldigt svårt att få något gensvar, mest pga rädsla för hur trafikskolorna skulle reagera. Skönt att se att denna fråga nu lyfts som ett riksintresse men tråkigt att det skall till massarbetslöshet för att någon skall vakna och verkligen se problemet när det redan uppstått, istället för att det åtgärdats i god tid innan det blivit ett problem.
 

Kommentarer
Postat av: Tom

Hej. Själv gick jag på ett gymnasium i Stockholm där man kunde välja kursen Trafikkunskap, i vilken 20 körlektioner gick. För att få anordna kursen var de tvungna att bredda undervisningen med bland annat information om andra fordon. Dock såg Skolverket snart till att de inte länge fick hålla kursen, så jag hörde till de sista som gick. Detta var väl tre eller fyra år sedan.

2012-09-13 @ 03:52:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0