Vad gör (V)i för våra sjukpensionärer?

Sjukpensionärer används allt som oftast som ett slagträ i arbetsmarknadsdebatten. Alltsedan valrörelsen inför valet 2006 har det varit så.
Aldrig hör man dock något om hur situationen och livsbetingelserna ser ut för de som är sjukpensionärer. Alla verkar tro att sjukpensionärer är folk som inte vill jobba eller har gömts av myndigheterna för att dölja den egentliga arbetslösheten och att de är nöjda med en lägre ersättning för att slippa, eller?
Sanningen är att det är många sjukpensionärer som lider av kroniska sjukdomar!
Jobbskatteavdragen hettade upp debatten då pensionärer, sjuka, arbetslösa och föräldralediga fick betala högre skatt än de som arbetade. Men jag har aldrig hört någon säga sjukpensionär i debatten. Varför?
Det finns personer med kroniska sjukdomar och läkemedelsbehov som bara fått det sämre och sämre. Aldrig någon pensionshöjning trots ständigt ökade utgifter för allt, såsom boende, bensin och allt annat. Detta är tydligen inte nog för i och med att alliansregeringen stramat åt för kommuner och landsting så drabbas sjukpensionärerna också av betydande utgifter för läkemedelshjälpmedel. Det kan röra sig om åtskilliga tusenlappar per månad på en redan låg pension.
Varför hörs aldrig detta i debatten och vad vill vi i V göra för att lyfta fram sjukpensionärernas situation?
 
 
Apanaget höjs ständigt med de allmänna kostnadsökningarna som motivation.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Aldrig någon pensionshöjning? Jo. Det blir samma höjning som andra pensionärer får tex från 1/1 2013 som blir en höjning med 4 %. Jag vet av egen erfarenhet att det är så.

Svar: Ja då har det varit sänkningar två år i rad nu innan den höjningen. Vad blir nettot inräknat alla kostnadsökningar (även de drabbats av) sedan år 2000? Ett solklart minus från den redan lägsta nivån.
Ove Nordström

2012-09-05 @ 20:05:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0