Frihet, om du har råd!

Borgarnas myter om frihet för individen att själv kunna välja visar sig nu alltmer i praktiken vara just det, en myt! I Stockholm har man ett privat alternativt barnsjukhus där borgarnas (Filippa Reinfeldt) amerikaniserade svenska modell visar vad friheten kostar.

 

På sjukhusets hemsida kan man läsa;

 

Barnsjukhuset Martina omfattas inte av den offentligt finansierade vården. På Martina väljer du själv omfattning av vården, som delas in i Martinas Vårdtjänster och Externa Utredningar & Operationer, och hur du vill betala den.

 

Direktbetalning per besök

Du betalar 1 400 kronor per besök för all vård som ingår i Martinas Vårdtjänster. För Externa Utredningar & Operationer betalar du efter en fastställd prislista.


Utöver detta är det då försäkringsalternativ som gäller och om detta står att läsa:

 

Med en privat barnsjukvårdsförsäkring får du snabb tillgång till vård för dina barn. Barnsjukvårdsförsäkringen täcker in mycket av den vård ett barn kan behöva i form av akutmottagning för lättare åkommor, planerad specialistkonsultation och operationer – de som ingår Martinas Vårdtjänster och Externa Utredningar & Operationer. En försäkring täcker normalt också bland annat sjukvårdsrådgivning, vårdplanering, slutenvård och sjukgymnastik.Med en privat barnsjukvårdsförsäkring får du snabb tillgång till vård för dina barn. Barnsjukvårdsförsäkringen täcker in mycket av den vård ett barn kan behöva i form av akutmottagning för lättare åkommor, planerad specialistkonsultation och operationer – de som ingår Martinas Vårdtjänster och Externa Utredningar & Operationer. En försäkring täcker normalt också bland annat sjukvårdsrådgivning, vårdplanering, slutenvård och sjukgymnastik.


Detta är borgarnas frihet att välja (för de individer som har råd)!

Har du inte råd, tja då får du väl ”välja” det offentliga alternativet (eller vad som finns kvar av det). Men de hävdar ändå att du gjort ”valet” själv. Men gräddfilen ingår inte längre då.

Ändå vill de hävda att de vill behålla välfärdsstaten Sverige, javisst men inte för alla. I borgarnas Sverige existerar inte allas lika värde. I borgarnas Sverige värderas du efter din plånbok. Rik som blir sjuk kan köpa vård men fattig som blir sjuk? Född rik men sjuk ja då finns det hopp men född fattig och sjuk? Ja vad återstår då?

Vi avgör själva vilket Sverige vi vill ha i september 2010!

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0