Patetiskt "rörande"

På Vänsterpartiets begäran tog Riksdagens Utredningstjänst (RUT) fram siffror i Juli om hur regeringens politik slår mot de som har det sämst i Sverige. Jag har tidigare visat siffrorna här, men gör det igen.

Skillnaderna mellan män och kvinnor har ökat med drygt 1000 SEK/mån.
Andel av befolkningen som lever i fattigdom har ökat från 9 till 11%
 Andelen barn som lever i fattigdom har ökat från 19 till 30%
Undersökningen gäller för perioden 2006-2009.

Nu har borgerliga GT/Expressen dragit igång en artikelserie (antagligen tack vare den skribent de värvade från Aftonbladet) om denna horribla samhällsavveckling. Helt plötsligt så är då både Göran Hägglund (ansv. minister) och Mona Sahlin med och uttalar hur mycket de känner med dessa barn och familjer. Man blir lika förbannad varje gång man ser dessa patetiska uttalanden. Göran Hägglund är den som varit med och drivit på denna orättfärdiga politik och när han då hamnar i media ang. konsekvenserna så "känner" han för dem. Han är ansvarig för detta, ingenting annat. Att hänvisa till finanskris och dyl. gör det hela än mer utmanande när man ser till vilka grupper pengarna (skattesänkningarna) har gått. Det är denna snedfördelningspolitik som bär ansvaret. Vem om någon kan och skall förhindra att detta annars sker? Att inte Hägglund klarar att stå för högerns orättvisa politik visar han med all önskvärd tydlighet när det nu kommer till kritan. Och Sahlins deltagande är väl närmast att betrakta som en blåsning så att inte all focus riktas på den marginaliserade marionetten Hägglund.
Men en allvarligare fråga är varför inte RUT´s utredning  ledde till dessa skriverier omedelbart när den kom? Är media viktigare för våra politiker än sanningen från deras egen utredningstjänst?
Ett mycket bra initiativ av Vänsterpartiet att begära denna utredning så att fakta om alliansen orättvisor kommer folket till del!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0