Bra ledare växer inte på träd!

Götene har återigen fått en politisk stridsfråga. Nu gäller det ett nytt badhus, eller inte.
Götene var ju tidiga med sitt badhus. Något som förknippats med kommunen alltsedan dess. Det är liksom en del av Götenes skäl idag och det vore ett betydligt fattigare Götene, åtminstone i tanken, om det inte fanns ett badhus i tätorten. Men nu har det återigen blivit ett "revirpinkande" av partierna.
Nu skall frågan debatteras i fullmäktige på måndag men vad skall det leda till? Alliansen ++ som styr lär knappast förändra sin liggande budget pga detta.
Det hade däremot varit intressant att för en dag avskaffa partierna och låta ledamöterna debattera och besluta enbart utifrån sitt personliga mandat. Jag är övertygad om att man skulle komma fram till en lösning både snabbt och rationellt.
Men ledarskapet i Götene har varit svagt i många år nu och dagens ledarskap är inget ledarskap alls, annat än för den egna personliga vinningens skull.
Ett bra ledarskap har egentligen inte med parti att göra. Ett bra ledarskap har fingertoppskänsla för vad folk i kommunen tänker tycker och vill. Sen finns det ju naturligtvis ekonomiska ramar att ta hänsyn till. Men visst är det märkligt att som i Götenes fall kunna slänga hundra miljoner i sjön gällande Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle, men enbart se hinder när det kommer till något som är bra och önskvärt av kommuninnevånarna. När politikerna fallerar och slösar pengar då har uppfinningsrikedomen inga gränser. Då är det kreativ bokföring på hög nivå som gäller för att dölja så mycket som möjligt. Men när det kommer till något som är bra och önskvärt av folk i kommunen då ser politikerna enbart hinder.
Med en bra ledare i politiken hade detta aldrig blivit en fråga, badhuset hade redan varit beslutat.
Men som sagt i rubriken, bra ledare växer inte på träd. Det finns många exempel på bra lokala ledare, oavsett partitillhörighet. Det har inte Götene haft på väldigt många år nu och det märks.
Jag skulle kunna räkna upp ett antal goda ledare runt om i riket men det avstår jag från idag.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0