Denna "fantastiska" Alliansregering!

Nu har man fattat beslut i riksdagen om ”uppmjukning” av de sjukregler man tog i somras. Ett beslut som innebär att man istället för att bli utförsäkrad ”kan” komma att omprövas till ytterligare förlängd sjukpenning.

Det är smått fantastiskt egentligen att vi här i Sverige slänger ut folk från sjukförsäkringen samtidigt som man i USA istället gör allt för att få in folk i sjukförsäkringssystemet. Omvända världen.

 

Än mer förundrad blir man över hur resonemanget kan tänkas gå inom Alliansen ang. sjuka kontra löntagare. Alla som kan utföra något arbete skall göra det. Så om försäkringskassans personal anser att du kan utföra något arbete så skall du föras över till arbetsförmedlingen. Frågan är då hur många arbetsgivare som kan tänkas intresserade av att anställa en person som anses kunna utföra något arbete, trots sjukbesvär när arbetslösheten närmar sig 10%.

Samtidigt vill man ändra i LAS och ta bort turordningsreglerna till förmån för ”kompetens”, som det så vackert heter. Vem tror Alliansen att arbetsgivaren väljer då? En något sjuklig, dock med viss arbetsförmåga eller den de (godtyckligt) anser mest kompetent?

Kontentan av alltihop lär väl bli att vi i framtiden inte har några sjuka människor överhuvudtaget men väl ett stort antal socialbidragstagande sjuka som utförsäkrats från A-kassan. Existensminimum, helt i linje med Reinfeldts uttalande i sin bok Det sovande folket.

 

- Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras.”

 

eller

 

De bidragsberoende och passiviserade svenskarna, mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

 

Så ser alltså den om förlåtelse bedjande Holger Gustavssons och Alliansens politik ut i verkligheten i Sverige idag. Ingen empati, bara ren och skär cynism till egoismens och profitens fromma.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0