Fler Allianslögner!

Alliansen påstår sig värna den svenska modellen, men i EU motarbetar man de fackliga rättigheterna och vill t.o.m. genomföra förslag som innebär social dumpning. Detta skriver Dagens Arbete om i en artikel.

Det var förre EU kommisionären Mario Monti som i våras lade fram förslag som skulle garantera de fackliga rättigheterna på den inre marknaden med anledning av EG domstolens uppmärksammade beslut i de s.k. Laval och Vikingmålen.
Monti ville ha en ny artikel i EU:s lagstiftning som ser till att rätten att teckna kollektivavtal och rätten att ta till stridsåtgärder, inte inskränks.
"– Politikerna måste hitta en balans mellan de ekonomiska friheterna och löntagarnas rättigheter, har Monti förklarat."
Detta har kraftigt motarbetats i EU av Sverige, Storbritannien och intresseorganisationen Buisness Europe.
Samtidigt lade den svenska EU kommisionären Cecilia Malmström (FP) fram ett direktiv i somras som innebär social dumpning. Direktivet öppnar för säsongsarbete i EU för utländska gästarbetare. Malmström (FP) föreslog att en skillnad skulle göras mellan villkoren för säsongsarbetare och annan arbetskraft.

Så arbetar lögnarna i Alliansen medvetet mot löntagarnas intressen samtidigt som man då påstår sig värna den svenska modellen här på hemmaplan. Men vi har ju fått några hundralappar i skattesänkning. Frågan är vad slutnotan blir för våra barn och barnbarn i framtiden?
Skandalöst dåligt att inte dessa orättvisor manglas i riksdagen av våra förtroendevalda. Det borde råda närmast krigsstämning i debatterna ang. allt skit och alla lögner Alliansen far fram med.
Jag förstår varför Linda Bengtzing valde Moderaterna i valrörelsen. Hon sjöng ju "jag ljuger så bra" i melodifestivalen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0