Englands Moderater tar till storsläggan!

Helt otroliga besparingar, men inte bara det. Skattehöjningar på 300 miljarder väntar också engelsmännen av Englands Moderater. Mängder av jobb inom det offentliga försvinner där, precis som det gjort här,men med den skillnaden att i England så erkänner de detta. Inte som här i Sverige alltså, där Alliansen förnekar att det försvunnit jobb i det offentliga.
Allt är sig likt alltså. Moderat politik som leder till stagnation, var det sen i världen än må vara. Jo ett undantag finns det ju, nämligen Grekland där högern var så "expansiva" att man skulle kunna tro att de regerat drogpåverkade.

Här hemma är det mest Afghanistan och Anna Lind som står på agendan. Media vinklar naturligtvis sakerna på sitt eget vis för att hålla igång kommercen så mycket som möjligt.
Tomhylsan Tolgfors anser ju inte ens att vi är i krig trots att det som han sa är två parter som står mot varandra och vi stödjer den ena av dem. Undra vad svaret blir på samma fråga om man frågar motparten? Han gör verkligen mer och mer skäl för sitt smeknamn denne Tolgfors. Hade han också lagt till att den sida "vi" stödjer också får stöd av det land som bedriver krig i landet så blir ju Tolgfors uttalande än märkligare.
Annars kan ju diskussionen om soldaternas vara eller icke vara tyckas ganska enkel. Om vi inte stått på samma sida som en krigande nation utan väntat tills deras krig var över så tycker jag det vore självklart med en svensk fredsbevarande FN trupp i landet. Men detta kommer aldrig fram i debatten, man undviker denna kärnfråga hela tiden. Medvetet?

Anna Linds tragiska öde är också nägot jag tycker vinklas på ett felaktigt sätt i media. Man fokuserar på om hon fick rätt vård eller inte, istället för att lägga focus på organisationen. Jag betvivlar inte ett ögonblick att de läkare som fanns tillgängliga verkligen gjorde sitt absolut yttersta utifrån de kunskaper och erfarenheter de hade. Det finns absolut ingen anledning att ens försöka leta någon syndabock bland dessa.

Det man däremot bör ifrågasätta är varför inte organisationen är så uppbyggd att rätt kompetens finns tillgänglig när liknande trauma inträffar? Där bör man lägga focus, men antagligen säljer inte detta lika många lösnummer eller ökar tittarsiffrorna för att det skall vara intressant. Det blir lätt så när vinstintresset styr, då kommer objektiviteten i andra hand. Tråkigt att denna redan tragiska händelse skall behöva schavottera på detta tragiska sätt en gång till.

Politikerbloggen


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0