Massarbetslöshet även 2014!

I valrörelsen 2006 rådde det enligt borgarna massarbetslöshet. Något som under den förra mandatperioden sedan ökades på av borgarna till något än värre än massarbetslöshet, men då började de istället tala om antalet sysselsatta. Inte andelen sysselsatta av befolkningen. Därför var det lite intressant att höra när SD igår påpekade för Anders Borg o co att 100 000 nya jobb är ett ganska klent resultat när befolkningsökningen under samma period varit 290 000 personer. Ingen vad jag hörde besvarade detta argument i riksdagen. Varför?
Anders Borg förutspådde nu en bättre tillväxttakt än vad man tidigare trott och landade med att arbetslösheten 2014 återigen kommer att hamna på 6%.
Så efter 8 år av Alliansstyre där de 2006 hävdade att sossarna hade drivit in Sverige i massarbetslöshet och att detta var något som Alliansen med arbetarpartiet Moderaterna hade lösningen för att råda bot på så är alltså arbetslösheten tillbaka på ruta ett igen. Alltså massarbetslöshet, för att använda Anders Borgs och Fredrik Reinfeldts egna begrepp. Var det detta de lovade?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0