Alla tycks förstå, utom Björklund och Lööf!

Jan Björklund blev omvald som FP ledare och nu ska FP gå på offensiven! Lägre ingångslöner och skrotad LAS!
Det verkar som hela FP drabbats av masspsykos på sin kongress för intelligensen tycks de fullständigt ha tappat bort!
För att börja med kravet på lägre ingångslöner.
Den svenska modellen innebär att det är marknadens parter som själva kommer överens om lönebildningen. Politikerna har (iaf officiellt) hållit sig utanför. Varför vill nu Björklund och FP helt plötsligt ändra på detta? Fattar han trögt bara eller är han så klåfingrig (psykopat) att han inte kan se detta utan att han själv måste få bestämma?
Men det är bra tycker jag faktiskt. Låt FP och Björklund lägga sig i lönebildningen så kan han inget säga om och när ngn annan majoritet också vill göra det. Då kanske detta är starten faktiskt för att sänka alla oskäliga VD löner med tillhörande bonusavtal och pensionsförmåner. Då kan Björklund stå där med lång näsa sen!

Beträffande att skrota LAS så verkar det mest som att FP nu har gjort gemensam sak med Centern för att tillsammans bilda en starkare motpart till Moderaterna i regeringen. Det är väl närmast i kategorin träskallar mot snillen i en jämförelse där Lööf och Björklund INTE räknas som snillen.
Men driver C och FP detta i regeringen så vore det väldigt tacksamt. Lyckas de så förmår knappast Moderaterna kunna fortsätta lura folk med att de skulle vara ett arbetarparti. Och lyckas de inte så blir det ändå en prestigestrid inom alliansen och den förlorande parten kommer att kräva kompensation i ngn annan fråga om alliansen fortsatt skall hålla ihop.
Märkligt att inte träskallen Björklund fattar att Moderaterna håller så hårt på att stödja LAS för att kunna framstå som ett arbetarparti. LAS är ju idag fullständigt verkningslös då den ändå kring-gås med hjälp av visstidsanställningar och bemanningsföretag. Detta vet ju och förstår Moderaterna. Men inte Björklund, Lööf och ett antal Moderatröstande löntagare.

Kanske Björklund och FP känt sympati med Juholt i den storm han nu genomgått så att de vill kompensera honom genom att agera som fullständiga idioter själva? Men det är väl bara att tacka och ta emot för en annan! Valseger 2014 trots Juholt men tack vare Björklund och Lööf? Nej men tack vare Jonas Sjöstedt! Det får bli slutordet.


FP-kongressdeltagare på hemgång!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0