Reinfeldt (M) och Åkesson (SD) helt överens i debatten!

Två av partiledarna skolkade och var på så vis lite ledigare än de andra. Rätt eller fel låter jag vara osagt, det får framtiden utvisa.

 

De som ändå var där verkade trots allt en aning konfunderade över den ”nya” situationen.

Reinfeldt inledde med att de fått folk i arbete och betalat av på statsskulden vilket var ansvarsfullt i dessa osäkra tider.

 

Kommentar till detta bör väl vara att: han tycks inte ha förstått att det trots att det är något fler personer i arbete (antal sysselsatta) så är det ändå en större andel av befolkningen som nu inte har något arbete, (andel sysselsatta av befolkningen). (Befolkningsökningen har varit större än andelen som blivit sysselsatta!)

Det lilla de betalt på statsskulden är ju dessutom endast de pengar de fått in genom att sälja våra gemensamma företag. Och nu får de ju inte sälja fler för riksdagen.

 

Vidare så blev det ordväxling mellan Reinfeldt och MP ang. miljön. MP menade att regeringen struntade i inhemska satsningar och exporterade miljöproblemen.

Reinfeldt kontrade då med att man får mer för pengarna om man gör miljöinsatser i låglöneländer. Det man får för femtio kronor här hemma får man för endast fem kronor direkt i tredje världen och på så vis kan man hjälpa miljön mer, sa han.

Med detta sätt att resonera så är han ju helt överens med Jimmy Åkesson (SD). Det är ju precis samma argument som Åkesson använder gällande flyktingpolitiken.

Vem har kopierat vem skulle man kunna fråga sig?

När det gällde miljön så ansåg Reinfeldt att MP var nationalistiskt i sin syn. Det innebär ju då att Åkesson skulle kunna anklaga Reinfeldt för att vara nationalistisk i flyktingfrågan.

 

Kvällens absoluta höjdare var ändå Jan Björklund (FP). Han anklagade MP för att förvärra miljön när de vill stänga ner kärnkraften. Han visade en bild på oljekraftverket i Karlshamn som nu startats upp p.g.a. elbrist i sydsverige. Anledningen till att detta oljekraftverk nu startats är att sex av tio kärnkraftverk står stilla.

Detta problem vill då Björklund råda bot på genom att bygga ännu fler kärnkraftverk (som står stilla?).

Man skulle kunna säga att han vill lösa problemet genom att utöka det än mer! Major Björklund i ett nötskal!

 

Centerns ”nya” stjärnskott Annie Lööf, ville inte sänka ungdomslönerna. Hon hade bara konstaterat att de var för höga och detta borde man enl henne råda bot på. Frågan blir väl då hur??????????

Sveriges befolkning borde kunna vara 40 miljoner invånare sa hon också. Då får de nog börja bygga bostäder snart, ja infrastruktur överhuvudtaget. Alliansens obefintliga satsningar är ju inte ens att likna vid en fjärt i havet.

 

Sen var det ytterligare en partiledare där. Hmmm, vem var det nu igen? Jo det var ju Hägglund från KD. Han sa inte så mycket och det kanske är ett nytänk i sig från KD och Hägglund. Ett försök att lyfta opinionssiffrorna? F_n trot!

 

The Jerk's


Kommentarer
Postat av: Laban

Vänstern kan inte "ta debatten" eftersom argumenten tryter.

2011-10-11 @ 14:09:55
Postat av: Ove Nordström

Ha, ha, ha, ha ...............!!!

2011-10-11 @ 14:29:51
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0