MP "snor" Vänsterpartiets småföretagarpolitik!

MP satsar på småföretag, läser jag på SVT.se.Det handlar om Vänsterpartiets förslag att slopa sjuklönekostnaden för småföretag med upp till tio anställda och sänkta arbetsgivaravgifter.
Skadar inte att påminna om Vänsterpartiets småföretagarprogram.

1. Sänk arbetsgivaravgiften
Vi föreslår en sänkning av arbetsgivaravgiften med fem procent för företag med ett fåtal anställda. För enmansföretag föreslår vi en sänkning av egenavgiften med 7,5 procent och en sänkning av arbetsgivaravgiften till 10,21 procent om enmansfirman anställer en person. Det har nämligen visat sig att det största motståndet mot att göra anställningar finns hos just de företagare som inte tidigare har någon anställd.

 

2. Ta bort sjuklönekostnaden
Vi föreslår att företag med upp till tio anställda helt ska slippa betala 14 dagars sjuklön.

 

3. Ge exportstöd till småföretag
För småföretag är i dag exportmarknaden i stort sett en stängd marknad. Företagen saknar många gånger de verktyg som behövs för att skapa kontakter på den utländska marknaden, skapa samarbete med utländska företag eller bara ta sig till mässor i utlandet. Därför föreslår Vänsterpartiet 200 miljoner kronor till exportfrämjande åtgärder för perioden 2010–2012.

 

4. Stöd forskning
För att ge fler småföretag möjlighet att växa genom innovativa varor och tjänster inom miljö- och energiområdena vill vi öka forskningsanslagen till småföretag. Bland annat vill vi kraftigt öka anslaget till forskningsprogrammet Forska & Väx med 100 miljoner kronor 2010-2012 och till stiftelsen Bioteknikföretag med 30 miljoner kronor per år.

 

5. Stärk det sociala skyddsnätet för småföretagare
Personer som driver eget företag med F-skattsedel ska ha samma rätt till trygghet som anställda. Det finns i dag ingen möjlighet att till rimlig kostnad försäkra sig mot längre inkomstbortfall, vilket gör att ett litet företag kan bli mycket sårbart.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0