(C) i Götene anammar (V)år politik!

”Götene har rätt att ställa krav”, var rubriken på en insändare i medierna från Centerpartiet..

Vad det handlar om är att kommunen skall kunna ställa krav i sina upphandlingar så att inte våra lokala producenter slås ut.

 

Detta är en synnerligen angelägen fråga för hela jordbruksnäringen i Sverige och inte minst då i vårt lokala område Götene, varför vi i Vänsterpartiet lade en motion i Götene fullmäktige i frågan!

Då var det Färgelanda kommun som ”knäckt” upphandlingskoden och vi ville att kommunen skulle inskaffa sig kunskapen för att även Götenes lokala producenter skulle komma ifråga i kommunens upphandlingar.

Tydligen har nu även Rättviks kommun lyckats göra detsamma enl. Centerns insändare, då även de lyckats i Förvaltningsrätten och naturligtvis skall alla tänkbara mål studeras för att kunna användas lokalt.

 

När det gällde Vänsterpartiets motion så avslog majoriteten i Kommunstyrelsen denna, kanske för att det var ”fel” parti som lagt motionen? Enl. protokollet var det nämligen enbart Evalena Öman (V) som yrkade att motionen skulle tillstyrkas.

Dock så fick vi stöd av C i fullmäktige vilket var positivt och motionen antogs trots allt efter en smärre omformulering som dock var betydelselös i egentlig mening. Det var väl det där med ”fel” parti igen?

Vill nu Centern vara med och bidra till att våra lokala producenter åter kommer ”in på banan” när det gäller kommunens upphandlingar så välkomnar vi detta från Vänsterpartiet och hoppas att det kan leda fram till konkreta förslag som då också är positivt för det lokala näringslivet.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0