Sunt förnuft eller bristande respekt för demokratin?

S och V uteblir från kvällens partiledardebatt p.g.a. att man placerats på samma sida (den ej samlade oppositionens) som SD i studion. Måste erkänna att jag tycker detta agerande är tveksamt. Minns "vet bästerbergs" uttåg ur studion när Bert och Ian blev invalda. Det gav ett löjets skimmer som visade en bristande respekt för folkets vilja. Samma sak med Lars Ohly när han vägrade att sitta i samma sminkrum som Åkesson. Och nu alltså detta!
Ingen kommer väl på tanken en gång att tro att V och SD skulle bedriva gemensam politik, oavsett om man blivit placerad på samma sida som Åkesson i en studio. Och chansen att få ut den egna politiken går också om intet. Är detta rätt prioritering?
Ändå känns det på något sätt bra att man uteblir tack vare att också S valt att göra så. Då tar man liksom udden och intresset ur partiledardebatten. Facit får väl så småningom visa om detta var ett riktigt eller felaktigt beslut på lite längre sikt.Kommentarer
Postat av: Ronny

Beslutet att avstå partiledardebatten beskriver på ett bra sätt hur det för tillfället står till med oppositionens företrädare. Ett beslut som är så otroligt dåligt genomtänkt att jag baxnar. Verkar som man är beredda att göra allt för att inte vinna nästa val. Ruffel och båg, sandlådebeteenden, korkade beslut i viktiga frågor och inte minst interna stridigheter i partierna. Bara att beklaga att vi har representanter som har förbrukat det mesta av i alla fall mitt förtroende. Börja om, gör rätt från början!

2011-10-10 @ 10:36:31
URL: http://ronson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0