En fantastisk dag med Jonas Sjöstedt!

En mycket vacker höstdag var det idag då Jonas Sjöstedt kom till Götene på besök. Vi började dagen med en pressträff i Centrumhusets cafeteria för att fortsätta till Hällekis föräldrakoperativa dagis. Här åt vi vegetarisk lunch och diskuterade verksamheten som är mycket uppskattad.

Nästa mål var ett fabriksbesök på Paroc i Hällekis som tillverkar stenullsprodukter. Också detta möte blev mycket lyckat då det visade sig att de hade ett miljöseminarium inom koncernen så nu fick vi även träffa deras finska miljöansvarige. Inte blev det sämre stämning när det visade sig att Vänsterpartiets politik att ersätta Rotavdraget med ett energieffektiviseringsbidrag skulle passa detta företag som handen i handsken.

Härefter åkte vi ner till Götenes unika åkeriföretag Götene kyltransporter. Detta företag drivs av äkta miljöengagerade pionjärer som utvecklat ett helt lastbilskoncept på egen hand för miljömässiga kyltransporter. Det var en biogasdriven xxxl trailer där t.o.m. kylningen till skåpet drevs av biogasmotorn istället för av de miljömässigt totalt förkastliga dieselaggregat som annars sköter detta.
Turligt nog för oss så kom detta ekipage hem precis när vi var i färd att lämna företaget så vi fick en verklig demonstration av ekipaget.
Götene kyltransporters egen slogan är för övrigt att de är Sveriges mest omkörda åkeri. Detta p.g.a. att de kräver att alla chaufförer håller max 82 km/h på hastighetsmätaren vilket innebär 80 i praktiken. Massor av bränsle sparas och summan av denna besparing får de anställda dela på. Tänk om alla företag agerade som Götene kyltransporter. Vilket underbart företagsklimat vi hade haft i landet då.
Jonas diskuterade åkerinäringens nuvarande problem med dem och man hade en samsyn i hur denna problematik såg ut.

Nu var det endast dagens avslutande öppna möte på Falkängen i Hällekis kvar. Det blev ett välbesökt möte och efter lite vickning på nedre plan var det dags för Jonas att berätta om partiets politik och svara på frågor. Det var en mycket bra genomgång och samtliga besökare verkade mer än nöjda med vad som kom ut av det hela.
En helt perfekt höstdag hade nu övergått till sen kväll och var till ända. Stort tack till Jonas och alla övriga inblandade för en mycket givande dag!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0