Carl Bildt: "Bra att Sverige gör affärer med Etiopien"!

Carl Bildt kommer ihåg allt som beslutats i Lundin oil, förutom när det gäller Etiopien! Gällande beslut som rör detta land kommer han inte ihåg något alls. "-Men står det så, så är det säkert så", är den stående kommentaren. Trovärdigt?
Att han ljög i TV-programmet Skavlan förklarar han med att han menar att ingen "verksamhet" bedrevs i landet under hans tid i styrelsen. Att man förde förhandlingar och genomförde undersökningar redan 2005 ser han alltså inte som att bedriva verksamhet.
Tala om att glida på sanningen!
I slutet av denna radiointervju så säger han då också att han generellt sett tycker att det är bra att Sverige bedriver affärsverksamhet i Etiopien och andra länder runt om i världen.
Han vill heller inte hamna i en diskussion som leder till att man skulle bannlysa företag att ha affärer med Etiopien.
"-Jag har ett intresse av att vi har goda relationer med Etioien också när det gäller affärsintressen!"

Tydligt är att dessa affärsintressen för Carl Bildt är viktigare än de övergrepp på människor och mänskliga rättigheter som nu också de två svenska journalisterna råkat ut för! Ändå försöker han hävda sin opartiskhet och att hans affärskopplingar inte skulle påverka hans arbete som utrikesminister! Hur länge skall detta få fortgå? "Släng ut månglaren ur templet!"

Radiointervjun med Bildt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0