Får MUF agera Moderat samvete?

Niklas Wykman kritiserar regeringen för vargjakten liksom han gjorde även i FRA frågan. Det verkar som att MUF skall agera något slags samvete. Partiet tar kontroversiella beslut och sedan får MUF kritisera för att inte skrämma iväg väljare. Wykman skulle ju avgå basunerade han ut om FRA röstades igenom. FRA har röstats igenom men Wykman är kvar.
I övrigt så är det nästan komiskt att skåda debatten om dessa stackars vargar. Det var längesedan man såg så mycket onyanserat struntprat i en ickefråga. Folk sparkas till höger och vänster från sina arbetsplatser, utförsäkras och tvingas till socialbidrag med en helt sönderslagen social situation som följd. Men vargfrågan verkar för stunden vara viktigare.
Ang. alla onyanseringar som förekommer i debatten så kunde man ju se Christina Lindberg i Aktuelltstudion vräka ur sig en massa floskler om masslakt och urskillingslöst dödande, ja jag orkade inte ens höra på alla floskler. 27 vargar av en stam på över 200 skulle vara katastrof och utrotning. Sätter man detta i relation till uppgifterna i SNF:s Projekt Varg som beskriver situationen i Estland där man då hade en stam om 150 djur och en årlig avskjutning av 50 så förstår man vilka fruktansvärda överdrifter som förekommer i debatten.
Ser man också till div. bloggares lika onyanserade idiotier i samma fråga så undrar man ju vad det är fråga om? "Masslakt på varg" kan en rubrik lyda och sedan prydas med en bild på en vargvalp. Vad är syftet? Vargen har inga små gulliga valpar nu! Tänk vad alla små mänskliga bebisar är gulliga. Likväl kan de växa upp till att bli fruktansvärda mördare, eller rentav en Fredrik Reinfeldt. Då är det inte lika gulligt längre.



 



Kommentarer
Postat av: Samuel Karlsson

Tror du har rätt i att MUF får agera samvete åt Moderaterna. De försöker nog få lite fler röster genom att visa att de tycker både och.



Däremot så håller jag inte med dig i att du inte tycker att det är någon fara att vi skjuter 12% av vår vargstam på 2 dagar.

Visst finns det viktigare saker och jämför man med Estland så skjuter vi inte så många. Men samtidigt så ska vi inte alltid jämföra med andra länder, för då skulle vi kunna hamna i debatt om att vi är överbetalda eftersom de i Taiwan tjänar mindre än vi.

2010-01-05 @ 06:17:05
URL: http://blogg.sputchi.se
Postat av: Oven

Låglönedebatten är ju ngt vi löntagare får leva med hela tiden Samuel och har så gjort i många många år. Grejen med det är ju att landet blir fattigare om folket blir fattigt, något som M tydligen tycker är bra. Det är väl bara när man jämför höginkomsttagare och politiker som man tittar åt andra hållet, mot länder med ännu orimligare höginkomsttagare.

2010-01-05 @ 07:56:09
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Olle

Vänsterpartiet: ”– Vi säger definitivt nej till licensjakt på varg. Jag har alldeles nyss lämnat in en interpellation till miljöminister Andreas Carlgren där jag frågar honom på vilken vetenskaplig grund de baserar licensjakten på. Det är helt galet att ge licens till 12000 jägare. Vem kan se vem som skjuter vad och var? Det här har gått helt över styr, precis som vi befarade. Det är en helt urskillningslös jakt. Vi har inte uppnått en gynnsam bevarandestatus för vargen så vitt vi kan se. Enligt EU måste man uppnå en viss mängd och hälsostatus innan man kan börja skjuta av. Det anser inte vi att man gjort.”

2010-01-05 @ 10:16:21
Postat av: olle B

Samuel, vad har det för betydelse om vi skjuter bort 10-12% av vargstammen på två dagar eller på en månad? Riksdagen har beslutat att vargstammen inte ska överstiga 210 vargar i Sverige och nuvarande avskjutning är, som de flest vet, i underkant. Naturvårdsverket hade öppnat för en decimering med 40 djur. Om någon månad föds det ca 30 nya kullar som motsvarar en ökning med 120-150 gosedjur så kommande vinter blir det en kraftig ökning på licensen

2010-01-05 @ 11:30:03
Postat av: Lars

I Svealand fanns vid årsskiftet omkring 200-250 vargar. Nu är de tyvärr ännu färre. I spanska regionen Castilla León som är ungefär lika stort finns 1500-2000 vargar. Varför inte också här?



Vargfrågan är en ickefråga eftersom det finns så mycket större problem i Sverige såsom arbetslösheten, anser Oven.



Men rackarns då. Har Oven noterat att det dör tusentals barn varje dag världen runt till följd av fattigdom? Hur kan då arbetslösheten i Sverige vara viktig?



Man kan relativisera allting men vargar hör inte ihop med arbetslösheten i Sverige.



Arbetslösheten är liksom fattigdomen i världen en klassfråga. Vargfrågan är en miljöfråga. Inte så komplicerat egentligen.

2010-01-05 @ 23:03:54
Postat av: Oven

Olle och Lars, det är ju bra att du vidgar mina vyer från Sverige till resten av världen. Ändå tycks det som vi har närmast obegränsade resurser när det gäller vargen. Men ni gör mig något rådvilla med era inlägg. Är det bara formen för jakten ni är emot eller är det jakten som helhet? Kan du tänka dig jakt i framtiden?

Som jag tidigare deklarerat så är jag personligen övertygad om att vargens plötsliga uppenbarelse söder om mitt i Sverige beror på inplantering och är ett brott mot lagar och demokrati. Därav också den hätska stämningen i frågan. Hör bara på experterna nu när det gäller att få in nytt blod. Man anser att det omöjligt kan ske på naturlig väg efersom de aldrig kommer igenom renbetesområdena. Där kan man tala om att skjuta sig själv i foten.

Personligen kommer jag att se upp till och starkt respektera den förste politiker som vågar erkänna hur det gått till. Då skulle säkert vargen också få en helt annan acceptans. Demokrati skall utgå från folket, inte tvärtom!

2010-01-06 @ 00:01:05
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Lars

"Som jag tidigare deklarerat så är jag personligen övertygad om att vargens plötsliga uppenbarelse söder om mitt i Sverige beror på inplantering och är ett brott mot lagar och demokrati."



Sorry. Jag visste inte att du trodde på tomtar och troll. Konspirationsteorier som denna är jag inte intresserad av.



Over and out.

2010-01-06 @ 02:56:01
Postat av: Oven

Det var tråkigt Lars, men knappast förvånande att du likt en Alliansare endast argumenterar på egna villkor.

2010-01-06 @ 12:30:58
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0