Frustrationen över Alliansen breder ut sig.

Man hör allt fler och fler människor som uttycker sin bestörtning över orättvisorna och handfallenheten från Alliansen att försöka göra något åt det. Pensionerna sänks som ett led av pensionsöverenskommelsen mellan sossarna och Alliansen, eller borgarna som de då var. Ungdomar som sätts på pottkanten tack vare arbetslöshet där man får vänta månadsvis på sina utbetalningar. Fordringsägarna skall dock ha betalt för sina räkningar i tid och hänsyn tas minsann inte för att A-kassorna inte klarar sina åtaganden. Skall det vara så här? Är det meningen att unga människor skall tvingas starta sin stapplande yrkeskarriär i brant uppförsbacke med betalningsanmärkningar p.g.a. att det försäkringssystem de förlitar sig på inte lever upp till det de skall? Vad är det för framtidstro Alliansens samhälle (och för den skull även Göran Perssons) skapar för dem. Ungdomar som fulla av entusiasm och iver att få ett jobb och kunna klara sig själva får sin tillvaro förbytt i skulder och utanförskap p.g.a. att det samhälle de trodde skulle hjälpa dem framåt i livet nu istället visar sig stjälpa dem. Ta fram solidariteten med ungdomarna och gå ner till sex timmars arbetsdag så får vi hjälpas åt allihop och dela på de vedermödor vi nu lägger enbart på deras axlar. Det är viktigare att alla har jobb än att var och en skall jobba så maximalt antal timmar som möjligt. Den tiden lade vi bakom oss för en herrans massa år sedan då vi trots moderaternas protester gick ner till åtta timmars arbetsdag. Det fungerade då och det fungerar säkerligen nu också om man går ner till sex timmar, ja det måste det göra för ungdomarnas skull.
En annan grupp som också varit eftersatt sedan Göran Perssons dagar är sjukpensionärerna. Hur skall en sjukpensionär som nu fått sin pension sänkt med sjuttio kronor kunna klara att ge sina barn en bra start i livet när pensionen är 6 700 kronor netto per månad? Är det meningen att barnen skall betala för sina föräldrars otur att ha blivit sjuka genom att inte kunna ha ett socialt liv ihop med sina kamrater därför att de måste avstå från fritidssysselsättningar p.g.a. ekonomi? Skall vi ha det så? Nu har inte alla sjukpensionärer det lika illa för en del har ju full försäkringsersättning i form av livränta. Men vad hjälper det de som inte får livränta, eller rättare sagt vad hjälper det deras barn?
Helt klart är att borgarna måste bort som ett första steg och sedan gäller det att få sossarna att inse att de måste få bort sina småborgerliga högerpåvar och raskt ta ett rättvist steg åt vänster. Man undrar ju om den socialdemokratiska rörelsen inte lärde sig någonting av Göran Perssons borgerligt politiska misstag? Det var inte för inte som han åkte från tronen med dunder och brak. Att folket sedan röstade oss ur askan i elden ser jag närmast som ett utslag av frustration. Och som sagt, den växer kraftigt nu också!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0