Inplantering av varg, igen?

20 vargar vill regeringen nu inplantera från öst för att undvika inavel. Detta trots att man inte kunde konstatera några defekter på de vargar som gick åt under den jakt som varit.


Kommentarer
Postat av: LIGIZT

Hmmm?! Oven.. En svag vargstam blev decimerad o det ej till det bättre. Om nu en majoritet av sveriges befolkning anser att den tidigare jakten på en av våran gemensamma världs mest fantastiska arter var fel.. Så tycker såklart du annorlunda :-( En livskraftig stam i ett land som sve skulle uppgå till MINST det dubbla i antal. Ett land där det bor mindre än i exvis London i förhållande till. . . Ja. Du ser själv men vill inte fatta. Visst,fixa vettig ersättning till de tamdjursägare som drabbas o hellre en decimering på gamla jägarlurkar som är förblindade av sitt hat. Bönner o borgare som endast ser konkurrensen. Konkurrensen från naturen.

Postat av: Oven

Ja du Ligizt, vägglöss o kackerlackor är ju andra djur som i stort sett utrotats av oss även om kackerlackorna återhämtat sig på enstaka områden. Plantera in kackerlackor i alla kommuner så vi återigen får livskraftiga stammar av detta fantastiska djur.

Detta var ju naturligtvis ironi, men det förstod du antar jag.

2010-01-29 @ 11:05:25
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: olle B



Ligizt,hur har du kommit till den slutsatsen att en majoritet av sveriges befolkning skulle vara motsåndare till vargjakten. Den genväg du hänvisar till (naturskyddsföreningen) har 8 komentarer.Nej låt kommun för kommun folkomrösta om vargen och låt dom som röstar för ta hand om dom.Vi som bor inom vargrevir vill inte ha dom.

2010-01-29 @ 19:46:35
Postat av: LIGIZT

Att som centerbonnen Oven (IRONI) väljer att likna vargen med "kackerlackor" och "löss" är såklart trist,men i vargfrågan kommer jag dessbättre aldrig att hålla med denne heller ;-p

Även om Oven tycks ha en o annan vettig ide till trots. (i andra frågor såklart)



Vad gäller olle B,s inlägg så har han självklart rätt. . . För att säkerställa en majoritet så krävs det mig veterligen en folkomröstning,nationell eller på en mera lokal nivå. Det skulle jag med STÖRSTA entusiasm emotse. Enligt mig så kräver en infekterad debatt detta!

Kan Oven gå i god för att V kommer att propsa på en sådan så skulle jag bli lite nöjdare :-)



2010-01-31 @ 03:16:49
Postat av: LIGIZT

Förövrigt så fattar jag inte varför min länk till naturskyddsför.. på något sätt skulle motsäga en ev majoritet MOT vargjakten, grundat på 8st kommentarer på den sidan?



Alltså har skjutgalna Oven inga sympatier alls då vissa av hans inlägg saknar KOMMENTARER alls? Hehe ;-p

http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2586:regeringen-boer-omproeva-beslutet-om-licensjakt-pa-varg&catid=284:djur&Itemid=246

2010-01-31 @ 03:34:00
URL: http://legolas.mdh.se/~gre96rsn/wolf.htm
Postat av: Oven

Ligizt, det enda jag sagt i vargfrågan är att jag tror att den är inplanterad och det är detta jag då vänder mig emot eftersom det isf bryter mot allt vad demokrati heter (även lagen på den tiden).

Varför länkar du inte till SNF:s Projekt Varg? Har du läst detta?

2010-01-31 @ 13:31:46
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: LIGIZT

Högst osäker på vad du eg menar med "SNFs Projekt Varg"? Då jag ingen länk på denna sida fann så googla jag o fann detta:



citat// VARIFRÅN KOMMER VARGEN?.. Det finns en del som idag hävdar att Naturskyddsföreningen planterade ut vargen. Visserligen fanns det förslag i den riktningen. Medlemmar hade svårt att stilla åse en art försvinna från landet. I boken "viltet,ekologin och människan" av Jens Persson och Håkan Sand diskuteras om dagens vargstam är inplanterad. Både genetiska analyser och praktiska svårigheter TALAR MOT ATT VARGARNA SKULLE VARA UTPLANTERADE DJURPARKSVARGAR. De skulle helt enkelt inte klara av det vilda livet och att själv skaffa sig mat// slutcitat// /naturskyddsföreningen/



Även om jag gillar en del av dina inlägg så ogillar jag galentokpanneideer såsom dina vargteorier. Jag ogillar även ideer om att "jultomten finns visst" och att "den hemska jordbävningen i Haiti var skapad av USA med hjälp av "tektoniska vapen"?



Varför bråkar inte du och V om det förestående "datalagringsdirektivet" istället?



Du kke minns det där som Bodström fixa fram inom EU men som ingen numer verkar vilja införa eller ta tag i INNAN valet?

Mångmiljonböter från EU till trots.



Vad anser eg V om detta? Tycker V att det är oki att det sk "bodströmsamhället" införlivas allt mer både på riks inom EU nivå?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0