Väntade rubriker!

Inte ett dugg förvånad blev jag idag när rubriker om kaos och oväder prydde förstasidorna på dagens tidningar. Tänkte tanken redan igår då vi lämnade Ullared i snö"ovädret" och körde till Göteborg. Visst snöade det ymnigt och naturligtvis gick det inte att köra i de hastigheter som vägskyltarna angav (120 på motorvägen) men det är ju knappast revolutionerande. Naturligtvis får man anpassa hastigheten efter de yttre förutsättningarna. Att sedan långtradare fick problem tungt lastade som de är i branta stigningar är ju en annan sak. Man kanske skulle vänta med att köra ut godset tills vägverket hunnit med att iordningsställa vägarna igen. Tycker nog det är mer stressen och att samhället aldrig får bromsas upp oavsett de yttre förutsättningarna som är själva orsaken till turbulensen som blir.

Köldrekord var det också inatt. Den globala uppvärmningen till trots. Kallaste natten sedan krigsvintern -42 hörde jag på nyheterna. Stora skillnader var det i temperaturen i går morse när vi åkte. Minus 19 utanför Vara där vi också mötte molnkanten och när vi körde under den så steg temperaturen raskt med 5 grader för att till slut, söder om Göteborg ligga på endast minus 5,5. Samma sak på senkvällen när vi åkte hem igen även om det inte var lika låg temperatur vid Vara då som på morgonen.

På hemfärden gjorde vi för övrigt ett stopp vid "nya" B_GE_S. Den gamla anrika kiosken har nu fått ge plats för ett modernt alternativ. Bara att hoppas på att kundtillströmningen inte förändras (annat än till det bättre) p.g.a. detta.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0