Centern, det "rotlösa" partiet.

Två centerpartister slår idag ett slag för skatteavdraget till hushållsnära tjänster.
-Att få huset städat eller gräset klippt uppskattas både av människor med höga och låga inkomster skriver de.
Detta är väl det enda uttalande man kan hålla med om.
Problemet är väl bara att de med låga inkomster aldrig har råd att anlita och betala någon. Det inser nog även centerpartisterna men som vanligt skall man med oseriös propaganda försöka lura folk att tro något annat.
43000 har enligt författarna ansökt om att få göra avdrag och av dessa är många låg och medelinkomsttagare. 42% tjänar mindre än 290 000 kronor om året före skatt påstår de vidare.
Jag skulle gärna se en utveckling av deras redovisning för att se hur många lönearbetande (kollektivanställda) som ingår i denna grupp eller om det är ett antal lågtaxerande bönder och andra egna företagare som utnyttjar avdraget. Så nära sanningen vill nog inte dessa centerpartister komma.
Nu vill de också att tjänsterna skall komma ännu fler till del genom att göra om avdraget så att "kunderna" slipper ligga ute med den del av kostnaden som de i dagsläget får tillbaka först i efterhand. Då blir tjänsterna riktigt arbetarklassnära.
Visst men börja då med reseavdragen så att de först och främst blir arbetarklassnära, som de skriver. Det intresset finns nog inte eftersom det inte gynnar höginkomsttagarna som har tjänstebilar. Då är det nog alldeles FÖR arbetarklassnära.
Nej när man läser sådant kvalificerat struntprat så är det inte svårt att förstå att Centerns ledning tappat fotfästet totalt till sina ursprungliga rötter. Man kan ju fråga sig hur mycket en hårt arbetande småbrukare på västgöta slätten har gemensamt med stureplanscenterns media glassande Fredrik Federley.
Sist men inte minst, kan inte Centern fråga alla de Svenska hushållen om det är någon som skulle tacka nej till att få huset städat. Fråga sedan varför de inte anlitar någon till detta.

image138

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0