Smart av Reepalu!

I Malmö skall eleverna få betygsätta sina lärare. Detta föll inte i god jord hos lärarfacken (förståeligt nog). Det som förvånar är att inte heller Jan Björklund är positiv till det. Han är ju för allt vad betyg heter annars.
Uttalanden som att lärare som får dåliga omdömen kan bryta ihop har hörts i debatten. Denna risk är tydligen ovidkommande när det gäller det omvända faktum som kan råda att en underkänd elev riskerar att bryta ihop och känna sig värdelös.
Som vanligt så missar alliansföreträdarna att saker och ting har två sidor. Men så länge det enbart är andra som drabbas så bryr man sig inte, men om man synas i sömmarna själv då är det helt åt he.........
Det var smart av Reepalu att lägga fram det här förslaget som verkligen tar fram alla argument om hur subjektiva och orättvisa betygen är. Men nu kommer argumenten från den sida som annars försvarar detta orättvisa system.
Ett betyg visar inte på något annat än vad den som satt betyget tycker. En annan betygsättare kan komma till helt andra slutsatser. Vågar man hoppas att även Björklund inser detta nu? Nej det är väl knappast troligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0