(s)veket är totalt.

Sossarna vill godkänna det nya eu-fördraget (lissabonfördraget) rakt av trots protester från LO om att man skall kräva garantier för den svenska kollektivavtalsmodellen först. Varför bryr man sig överhuvudtaget om att godkänna ett fördrag som enligt EU:s egna regler redan har fallit i och med Irlands nej till detsamma? Man struntar tydligen helt i sina egna grundare, arbetarna. S har tydligen blivit ett tjänstemannaparti och detta ser man ju även när det gäller löneutvecklingen med de ständigt ökande klassklyftorna. På golvet skall de slita för smulor medan man skördar på kontoren.
Sköterskorna fick strejka sig till 4% men regionråden skall ha 12,2% (utöver redan indexerade höjning). Man anser sig tydligen vara så mycket viktigare.
Man fjärmar sig även från vänsterkanten genom att bedriva en intern skumraskpolitik ihop med mp. Detta mp som för endast ett par val sedan inte visste om man skulle stödja en borgerlig eller vänsterregering. Och detta velande startade när valresultatet redan var klart. Är detta ett parti för traditionella sossar att förlita sig på om man vill ha trovärdighet i sina grundvalar? Hur länge skall LO och fackföreningsrörelsen acceptera partiets ständiga svek mot sina gräsrötter?
Det finns helt klart bara ett arbetarparti kvar, hoppas att folket också inser detta. Sossarna får nog ta över den gamla slagdängan från borgarna snart: Brödet åt herrarna och smulorna till folket.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0