Nu är det fullt krig!

Odell och regeringen har genom sitt motsägelsefulla agerande i bonusfrågan nu startat ett krig med svenskt näringsliv. Det var inte utan att man drog på munnen när de bägge tupparna Odell och Fölster drabbade samman i aktuellt-studion. Och jag måste tillstå att enl. mig så hade båda rätt i sina sakargument. Odell genom att utnyttja statens ägarposition och agera mot bonusarna och Fölster när han kritiserade Odell för vindflöjelpolitiken som bedrivs genom att tycka det vara ett mervärde för skattebetalarna med bonusar i Wasakronan och nu säga att bonusar måste bort för att få tillbaka trovärdigheten till näringslivet. Samtidigt tyckte ju regeringen senast i somras att det var väldigt bra med bonusar när man underlättade för statliga bolag att dela ut dessa, för att nu i vår plötsligt vara helt emot (tills Wasakronanaffären då) och nu vända igen. Visst är det vindflöjelpolitik, men så har det ju varit hela denna mandatperiod nu.
Det principiellt viktiga är ändå att regeringen i och med sitt agerande genom AP fonderna mot bonusar tagit bort en s.k. tyst överenskommelse att regeringar inte skall utnyttja sin ägarposition i bolagen. Något som för mig är helt naturligt att man skall göra, vad är annars vitsen med att vara ägare? Detta blir nu en stor nagel i ögat hos svenskt näringsliv.
Det är konstigt med näringslivets företrädare att de inte vill försvara ägandet när ägaren(na) inte passar deras eget tycke och smak. Ekonomisk demokrati?


www.fotoakuten.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0