Bergheden (m) fälld i kammarrätten.

Då kanske äntligen historien om riksdagsledamoten Sten Berghedens (m) vanskötsel av två hästar fått sitt slut. En sorglustig historia som troligen sett helt annorlunda ut om Sten Bergheden varit småbrukare Karlsson istället. Efter att djurskyddsinspektörerna (okunniga dåligt utbildade nyanställda enl. S.B.) anmält Bergheden för vanvården gick politikerna i Mariestad in och övertog inspektörernas bemyndigande, ett slags kommunalt ministerstyre?
Därefter friades han i länsrätten för att nu alltså ha fått en fällande dom i kammarrätten som innebär att han inte får ha hästar på gården.
Bergheden själv anser ju att han är oskyldig (hur många gör inte det av alla anklagade) men det han är mest upprörd över är ju att barnen drabbas eftersom de nu måste göra sig av med den häst de skaffat efter länsrättens friande dom.
Där måste jag säga att jag håller med honom. Det måste vara fruktansvärt tråkigt för barnen att råka ut för detta. Men, ansvaret för att barnen drabbas kan ju inte vara någon annans än Sten Berghedens. Som riksdagsledamot bör han väl ha så pass omdöme att han inte införskaffar någon ny häst INNAN domen vunnit laga kraft. Att försöka skuldbelägga kammarrätten och samhället blir ju enbart löjligt. Men det verkar som det är ett genomgående drag hos moderaterna. Deras fel och lagbrott är bagateller och rena felaktigheter men när det gäller vanligt folk då är det annat ljud i skällan. Då skall foten sättas ned och exempel statueras.
En lycklig och välskött häst.

Kommentarer
Postat av: alf norberg

Har man kollat om han betalt TV-licensen och att barnflickan inte avlönas svart??sAlf

2009-01-26 @ 21:13:09
URL: http://alfnorberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0