Common sence?

En lite kul historia från den gångna helgen. Tre arbetskamrater besökte en av Lidköpings större livsmedelsaffärer på väg till arbetet. Den "yngste" i sällskapet var 30 år. Han skulle köpa snus och stod sist i kön av de tre. När han skulle betala frågade expediten efter legitimation. Naturligtvis förhöll det sig så att han inte hade med sig det denna kväll, han skulle ju ändå jobba. Ja då får du inte köpa snus sade expediten men tillade att: - ja jag ser ju att du är äldre än arton men jag måste följa reglerna.
Då erbjöd sig en av de andra i sällskapet att köpa snuset eftersom denna person hade sin leg. med sig. Men se så fick man inte göra, det var också mot reglerna. Så det blev ett snusfritt 12 timmars arbetspass istället där cigaretterna fick lösa problemet för denne arbetskamrat.
Butikerna får nog instruera sin personal att om de klart och tydligt kan se att en person är betydligt äldre än 18 år så behöver man inte nödvändigtvis fråga efter legitimation. Nu gick affären miste om en försäljning, fick en missnöjd kund som dessutom fick lösa sitt problem med ett ännu hälsofarligare alternativ. 1+1=1 iallafall om det är grushögar det handlar om.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0